34 C
Craiova
sâmbătă, 29 iunie, 2024

Scurte stiri

Polonezii de la Festivalul de Folclor au fost calcati de hoti

Doi dansatori polonezi, membri ai ansamblului care participa la Festivalul International de Folclor de la Tirgu Jiu, au fost jefuiti in urma cu doua zile. Politistii din Tirgu Jiu au fost solicitati sa cerceteze disparitia din camera celor doi, situata in Hotelul Gorj, a doua telefoane mobile si a unui aparat foto. Obiectele au fost furate in timp ce polonezii erau in oras la plimbare. Cind s-au intors, unul din cei doi a vrut sa dea un telefon, insa a constatat ca nu isi mai gaseste mobilul lasat pe noptiera. De negasit au fost si telefonul mobil al colegului de camera, si aparatul de fotografiat. Pagubitii au depus o plingere la Politia Tirgu Jiu, care incearca in prezent sa dea de urma hotilor. Surse din cadrul politiei declara ca usa de la camera nu a fost fortata si ca este posibil ca autorii furtului sa fi avut chei potrivite. Dupa cele intimplate, polonezii si-au aratat nemultumirea fata de conducerea hotelului, care nu si-a cerut nici macar scuze pentru disparitia obiectelor.

Fratii Nedelcu l-au lasat fara splina

Doi barbati din comuna Urzicuta – judetul Dolj au batut un craiovean pina l-au lasat fara splina. Gigel Vilau, de 20 de ani, era de citeva zile la bunicii din partea mamei, la Urzicuta. In noaptea de joi spre vineri, el a zabovit ceva mai mult la o discoteca din sat, in fata citorva sticle de bere. La o masa alaturata se aflau fratii Ionel si Gheorghe Nedelcu, din localitate, carora, din motive pe care nici ei nu si le mai aduc aminte, li s-a pus pata pe Gigel. „Au iesit toti trei afara din local sa-si continue cearta. Fratii Nedelcu l-au luat la bataie pe Gigel Vilau, lovindu-l cu pumnii si cu picioarele pina i-au rupt splina“, a mentionat subcomisarul Adrian Beica, adjunctul sefului Politiei Bailesti. Transportat in stare critica la Spitalul de Urgenta Craiova, tinarul a fost operat ieri, fiindu-i extirpata splina. Cei doi frati sint cercetati pentru infractiunea de vatamare corporala grava, fiind pasibili de o pedeapsa cu inchisoarea de pina la sapte ani.

Administratorii asociatiilor de proprietari trag chiulul

Doar aproximativ 50% din administratorii asociatiilor de proprietari din Slatina au catadicsit sa se prezinte pina acum la concursul care le permite sa-si desfasoare legal activitatea. Termenul limita, 1 septembrie, pina la care mai pot da aceste examene nu pare sa-i inspaiminte deloc pe cei care manevreaza banii locatarilor. Potrivit viceprimarului Marin Postolache, din cei peste 120 de administratori de asociatii de proprietari din municipiu care trebuia sa sustina examenul mentionat, doar 68 s-au prezentat la concurs, unul din administratori fiind „picat“. „Daca nici pina la 1 septembrie nu se vor prezenta la concurs pentru a se atesta pe post, vom trece la aplicarea de sanctiuni contraventionale. Aceste amenzi se ridica la aproximativ 2,5 milioane de lei. Sa-i vedem atunci ce vor mai comenta!“, a spus Postolache.

Evaziune de sapte miliarde de lei

Garda Financiara Olt a identificat o evaziune fiscala de 7,1 miliarde de lei. Comisarii financiari au formulat plingeri impotriva patronilor a trei firme specializate in gestionarea si valorificarea deseurilor reciclabile, care au refuzat sa plateasca bugetului de stat impozitele si taxele aferente activitatii desfasurate. Prejudiciul adus statului in acest mod a fost estimat la 7,1 miliarde de lei. Garda Financiara a continuat seria controalelor in rindul agentilor economici in legatura cu dotarea acestora cu aparate de marcat fiscale. Din cele 263 de firme verificate in Slatina si Bals in acest sens, 61 s-au ales cu amenzi contraventionale de 250 de milioane de lei, iar in trei cazuri s-a dispus suspendarea functionarii magazinelor respective.

Theodor Melescanu vrea sa il dea jos pe Mischie

Venit in Gorj pentru a sarbatori Sfinta Maria la Manastirea Tismana, Theodor Melescanu, unul din liderii PNL, a declarat ca este hotarit ca prin filiala locala sa il dea jos pe Nicolae Mischie din fruntea judetului. Melescanu a apreciat organizatia Gorj a PNL, slabita dupa plecarea unor membri de vaza. „Schimbarea conducerii judetului Gorj dupa 13 ani de guvernare PSD, PDSR este in opinia mea un obiectiv realizabil. Exista aceasta posibilitate pe tendintele actuale. Exista posibilitatea unei astfel de politici. Am gasit organizatia cum o stiu. Solida. O echipa preocupata de atragerea de oameni de valoare. Este o echipa supusa unor presiuni foarte mari si care a obtinut cresteri insemnate“, a spus Melescanu.

A doua sesiune de bacalaureat incepe luni

Pentru cea de-a doua sesiune de bacalaureat, oficial, sint inscrisi 1.893 de candidati. Examenul de Limba si literatura romana, proba orala, va avea loc luni,18 august. Dupa prima sesiune, din cei 1.893 de candidati, 13 au echivalata o singura disciplina, 49 de candidati au echivalate doua, 77 – trei discipline, 182 – patru si 431 au echivalate cinci discipline. Restul de 1.141 de candidati vor sustine toate probele examenului de bacalaureat. Cei mai multi respinsi in prima sesiune, 809, s-au inregistrat dupa sustinerea probei scrise de la Limba si literatura romana.

O-Zone, Andreea Balan si Hora vor incheia Festivalul Berii de la Tirgu Jiu

Festivalul Berii, care s-a desfasurat pe parcursul intregii saptamini la Tirgu Jiu, se va incheia miine – seara cu un concert pe stadionul municipal, pentru care primaria a platit 250 de milioane de lei. Spectacolul va fi sustinut de O-Zone, Hora si Andreea Balan. Avind experienta anilor precedenti, administratia a decis sa nu permita accesul spectatorilor pe terenul de fotbal. Concertul va fi urmat de un foc de artificii.

Abateri minore la taberele mehedintene

Controalele la taberele din Mehedinti, anuntate saptamina trecuta cu surle si trimbite de inspectorii de la Protectia Consumatorului Mehedinti, s-au incheiat in urma cu doua zile. Desi sint bine cunoscute conditiile insalubre in care isi desfasoara activitatea aceste tabere, iar elevii se feresc de ele, preferind alte destinatii din tara, OJPC Mehedinti nu au depistat decit abateri minore. In urma controlului efectuat la taberele Mraconia, Orsova si Drobeta Turnu Severin, s-a constatat ca singurele deficiente constau in lipsa rozetelor la grupurile sanitare de la spalatorie. Tot saptamina trecuta, inspectorii mehedinteni au mai facut 26 de controale, oprind temporar sau definitiv de la comercializare, pentru abateri de informare-etichetare sau pentru depozitare neconforma, produse in valoare totala de 250 de milioane de lei.

Severinenii, din nou in pericol de a ramine fara apa

Societatea de apa-canal SECOM SA din Drobeta Turnu Severin ar putea trece la debransarea asociatiilor rau-platnice. Potrivit directorului economic al SC SECOM SA, Liviu Lepri, aceasta masura va fi luata in aproximativ cinci zile. „In aceasta situatie sint asociatiile de locatari nr. 106A, cu o datorie de 151 de milioane de lei, nr. 106B, cu 124 de milioane, nr. 106C, cu 106 milioane, si Asociatia de proprietari nr.106D, cu 101 milioane de lei restanta. Daca asociatiile in cauza nu isi respecta graficele de esalonare si plata a datoriilor, care au fost convenite intre reprezentantii lor si cei ai societatii noastre, sintem nevoiti sa incepem debransarile“, a spus Liviu Lepri, directorul economic al SC SECOM. In prezent, societatea severineana are de recuperat aproximativ 11 miliarde de lei de la asociatiile de locatari si agentii economici severineni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS