34 C
Craiova
sâmbătă, 29 iunie, 2024

Scurte stiri

Doi candidati pentru postul de director al Ansamblului „Maria Tanase“

Pentru postul de director al Ansamblului Folcloric „Maria Tanase“ din Craiova concureaza Nicu Cretu, dirijorul orchestrei ansamblului, si Misu Fotache, mai cunoscut ca scriitor si ziarist. Pina acum, functia a fost detinuta interimar de actrita Natasa Raab.

Cei doi candidati au sustinut ieri proba scrisa, la care a trebuit sa-si arate cunostintele dintr-o bibliografie destul de stufoasa, dupa cum spune Ioan Acrivopol, seful de personal din primarie. Printre altele, candidatii a trebuit sa demonstreze ca stiu foarte bine o limba straina si ca au o experienta de cel putin cinci ani ca manageri. Potrivit statului de functii, directorul Ansamblului „Maria Tanase“ va avea un salariu brut de 12-13 milioane de lei.

Ioan Acrivopol a precizat ca astazi va avea loc interviul, departajarea fiind foarte dificila, deoarece „ambii candidati au demonstrat ca sint bine pregatiti“.

Angajatii de la DAEWOO- la un pas de greva

Sindicalistii de la DAEWOO Automobile Craiova ameninta ca vor da patronatul in judecata daca nu vor primi un raspuns concret la solicitarile lor de majorari salariale. Tensiunile in uzina craioveana au aparut in urma cu citeva luni. Patronatul a refuzat sa discute cu sindicalistii, considerind ca revendicarile lor salariale nu au o baza reala. Marian Popescu, presedintele Sindicatului Liber DAEWOO, sustine ca, daca nici noul prefect de Dolj nu va dezamorsa conflictul dintre salariati si patronat, este posibil sa se ajunga chiar si la greva.

A scazut rata criminalitatii in Mehedinti

Daca judetul Mehedinti a ocupat in ultimii 11 ani primul loc pe tara in ceea ce priveste rata criminalitatii, in ultima perioada, aceasta a cunoscut un curs descendent. Au fost inregistrate scaderi la rata generala a criminalitatii, rata criminalitatii judiciare, atit in mediul urban, cit si in cel rural, rata criminalitatii privind libertatea persoanei, viata si integritatea corporala a acesteia, precum si in cazul infractiunilor contra patrimoniului. Cu toate acestea, in primele sapte luni ale anului, se inregistreaza cresteri semnificative la infractiunile de omor, tilharie sau viol, care se mentin la un nivel deosebit de ridicat. „Foarte multe din aceste infractiuni au fost savirsite in strada. Tocmai de aceea, am luat hotarirea de a ne intensifica actiunile cu efective largite, atit in mediul urban, cit si in mediul rural, in ultima perioada, numarul infractiunilor cu violenta cunoscind o adevarata explozie in mediul rural“, a spus comisar – sef Doru Dumitrescu, seful Inspectoratului Judetean de Politie Mehedinti.

A incercat sa-i mituiasca pe politistii de frontiera

Politistii de frontiera de la Portile de Fier I au retinut duminica un cetatean intrucit semnalmentele acestuia erau diferite de cele ale persoanei din fotografia pasaportului. Barbatul a fost identificat ca fiind Bebe Dumitru, de 19 ani, din localitatea doljeana Cerat, care a iesit ilegal din tara in luna iunie a acestui an. El a declarat ca pasaportul sau a fost deteriorat, iar actul prezentat la control ii apartine fratelui sau, Ion Dumitru, care este in Italia. Pentru a trece neobservat falsul, Bebe Dumitru a incercat sa ii ofere 100 de euro politistului de frontiera care depistase neregulile din pasaport. Acesta a alertat imediat seful de tura, care a dispus masura retinerii doljeanului. „Cetateanului i s-a intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunilor de fals privind identitatea, intrarea/iesirea in si dintr-un stat strain prin trecerea ilegala a frontierei acestuia, tentativa de intrare in tara prin trecere frauduloasa a frontierei de stat si dare de mita. Dosarul urmeaza sa fie inaintat Parchetului de pe linga Judecatoria Mehedinti, cu propunere de trimitere in judecata“, a spus subcomisar Mariana Cenea, purtatorul de cuvint al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Mehedinti.

S-a spinzurat pentru ca nu a avut bani sa isi repare masina

Nicolae Dorinel Celea, de 31 de ani, din Turburea-Gorj, s-a spinzurat duminica de un pom din curtea casei sale din cauza ca nu a putut sa faca rost de bani pentru a-si repara masina distrusa intr-un accident. Barbatul, care era casatorit si avea o fetita de sapte ani, fusese implicat intr-un accident de circulatie in Craiova. Atit masina pe care o conducea si care era a tatalui sau, cit si cea pe care o lovise trebuia sa fie reparate. Nicolae a incercat sa faca rost de bani si, pentru ca nu a reusit, si-a pus streangul de git.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS