34 C
Craiova
sâmbătă, 29 iunie, 2024

Scurte stiri

Bunurile sechestrate nu pot fi valorificate

Directia Generala a Finantelor Publice Dolj (DGFP) a aplicat, in primele sapte luni ale anului, 206 sechestre pentru o valoare de 156,22 miliarde de lei. Bunurile sechestrate provin de la datornicii care nu si-au achitat obligatiile bugetare. Din valorificarea bunurilor mobile si imobile sechestrate s-au incasat doar 3,69 miliarde de lei. „Valorificarea slaba a bunurilor sechestrate este generata de faptul ca majoritatea provin in special de la marii agenti economici cu capital majoritar de stat si nu sint atractive pentru potentialii cumparatori“, a spus Lucian Zaharia, directorul general al DGFP Dolj.

16 IMM-uri din Mehedinti au primit credite BERD

16 intreprinderi mici si mijlocii din Mehedinti au beneficiat, pina in prezent, de credite BERD cu dobinda avantajoasa, derulate de Banca Comerciala Romana (BCR) Mehedinti. Creditele, cu dobinda de opt la suta, sint acordate in special pentru investitii si modernizari ale activitatii economice. „In baza Legii 76/2002, privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, acordam si credite cu o dobinda de 25 la suta din dobinda de refinantare a BNR. In acest caz, am epuizat fondul pentru trimestrul trei si am solicitat suplimentarea lui cu 1,5 miliarde de lei“, a spus Gheorghe Dascalu, de la BCR Mehedinti.

Severinenii au din nou apa calda

Furnizarea apei calde va fi reluata in Drobeta Turnu Severin, dupa ce Termocentrala Halinga a incheiat reparatiile la sistemul de termoficare si a realizat o revizie anuala generala. „Se mai desfasoara lucrari pe magistralele de termoficare aflate in exploatarea ROMAG TERMO. Din pacate, nu am scapat de datoriile restante. Numai in acest an, trebuie sa platim 220 de miliarde de lei, la care se adauga alte 69 de miliarde de lei majorari si executari silite, cistigate in instanta. Alte 20 de miliarde de lei reprezinta sume datorate de la sfirsitul sezonului de termoficare si pina in prezent“, a spus Rodin Traicu, directorul general al Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare (RAAN) Drobeta Turnu Severin. Termocentrala Halinga va participa pe 17 septembrie la licitatia care va fi organizata pentru concesionarea serviciului de distributie a agentului termic in municipiu, activitate aflata in prezent in exploatarea Regiei Autonome LOTUS.

Sase societati comerciale au scapat de executarea silita

Sase societati comerciale din Dolj au beneficiat anul acesta de suspendarea executarii silite declansate de Directia Generala a Finantelor Publice, pentru neplata obligatiilor bugetare, in urma declansarii procesului de privatizare, conform Legii nr. 137/2002. ELECTROPUTERE, TUFON, MAT, IUG, GEASOL, BIOSIN Calafat sint societatile care au beneficiat de aceasta masura. TUFON, MAT, IUG au fost deja achizitionate, proprietarii fiind obligati ca, o data cu activele cumparate, sa preia si datoriile catre bugetul statului.

Mehedintenii nu se mai inghesuie la farmacii

In Mehedinti, pentru prima data in acest an, au disparut cozile din fata farmaciilor pentru eliberarea retetelor gratuite sau compensate. Situatia se datoreaza faptului ca CJAS Mehedinti a dublat, in aceasta luna, plafonul acordat farmaciilor, pentru eliberarea de medicamente in regim compensat. „Ne indreptam catre o situatie normala. Pacientii nu cred ca avem plafon suficient si au venit in numar destul de mare, in prima zi, dar nu asa cum eram obisnuiti. Speram ca in urmatoarele luni, dupa rectificarea de buget, situatia sa urmeze cursul normal. Din pacate, datoriile farmaciilor sint platite inca la 90 de zile. Speram ca la viitorul contract-cadru sa se reglementeze plata acestor datorii, la cel mult o luna“, a spus Angela Stoian, presedinta Colegiului Farmacistilor Mehedinti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS