34 C
Craiova
sâmbătă, 29 iunie, 2024

Scurte stiri

Accident de munca mortal pe calea ferata

Doi muncitori de la Statia CFR Craiova au murit in urma unui accident de munca petrecut miercuri, in statia CFR Isalnita. Marian Calota, de 48 de ani, din comuna Apele Vii, si Mihaita Branescu, de 27 de ani, din Bals, se deplasau cu un carucior cu materiale pe calea ferata spre punctul de lucru. In ciuda indicatiilor sefului de distributie, care ii sfatuise sa se intoarca pe o linie dezafectata, cei doi muncitori au ales o alta linie. Caruciorul a intrat in coliziune cu o locomotiva condusa de mecanicul Dumitru Moaca si ajutorul de mecanic George Urda. Impactul a fost atit de violent incit Marian Calota a fost decapitat. Colegul sau Mihaita Branescu a suferit leziuni foarte grave. Transportat la Spitalul de Urgenta Craiova pentru ingrijiri medicale, Branescu a murit citeva ore mai tirziu pe masa de operatie. La locul accidentului s-a deplasat o comisie formata din reprezentanti ai Inspectoratului Teritorial de Stat pentru Protectia Muncii Dolj si ai Parchetului de pe linga Judecatoria Craiova, care urmeaza sa analizeze cauzele care au dus la producerea tragediei si sa dispuna masurile corespunzatoare.

Afaceri cu lingouri de aluminiu la Slatina

Comisarii Garzii Financiare Olt au definitivat cercetarile in cazul unui agent economic din Slatina care comercializa lingouri de aluminiu. Lucratorii Garzii Financiare au stabilit, in urma verificarilor, ca in evidenta contabila a firmei au fost inregistrate 33 de facturi fiscale in valoare de 7,6 miliarde de lei. S-a depistat ca furnizorul inscris in facturile respective nu era emitentul acestora, iar in opt cazuri (care reprezinta 2,6 miliarde de lei), furnizorii inscrisi in facturi erau fictivi. Comisarul-sef al Garzii Financiare Olt, Damian Tanasescu, a spus ca prejudiciul cumulat produs bugetului statului se ridica la circa 3,8 miliarde de lei. „Am formulat plingere penala impotriva administratorului societatii comerciale in cauza, iar verificarile asupra intregii activitati financiare a acestuia inca se deruleaza“, a precizat Damian Tanasescu.

Lupu a furat de la Asociatia nr. 9, nu de la nr. 15

In articolul „Tun de sute de milioane de lei dat de administratoarea Asociatiei 21 Rovine“ s-a strecurat o mica eroare. Administratoarea Ioana Lupu, arestata o perioada pentru delapidarea sumei de peste doua miliarde de lei, a lucrat la Asociatia nr. 9 Calea Bucuresti. Greseala consta in faptul ca in materialul amintit s-a scris ca respectiva a administrat Asociatia nr.15, din acelasi cartier. Facem corectura de rigoare, precizind totodata ca in rest toate cele prezentate sint perfect reale. Referitor la suma de aproximativ 40 de milioane de lei incasata lunar de conducerea Asociatiei nr.15 Calea Bucuresti de la contribuabili, detinem documentele care demonstreaza acest lucru.

23 de agenti economici sanctionati de OJPC Mehedinti

35 de agenti economici au fost controlati, in ultimele zile, de echipele de inspectori ai Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Mehedinti, 23 dintre acestia fiind sanctionati contraventional pentru deficientele constatate. Pentru abateri de informare-etichetare, au fost oprite temporar de la comercializare produse in valoare de 534 de milioane de lei, in timp ce pentru termene de valabilitate expirate, inspectorii OJPC au retras definitiv din circuitul consumului uman produse in valoare de peste doua milioane de lei. Sanctiunile totale aplicate s-au ridicat la 34,6 milioane de lei. „Pentru abaterile constatate, am decis suspendarea temporara pentru prestarea serviciilor de alimentatie publica in cazul a noua agenti economici“, a spus Anastasia Horhoianu, director executiv al OJPC Mehedinti.

O romanca a incercat sa treaca fraudulos frontiera pe la Portile de Fier I

Elena Jarnea, de 46 de ani, din Caras-Severin, a fost descoperita de politistii de la Punctul de Trecere a Frontierei de la Portile de Fier I in cabina unui tir. Elena Jarnea fusese luata la autostop de soferul tirului, de nationalitate ceha. Ajuns la Vama Portile de Fier I, cehul le-a spus politistilor de frontiera despre femeia pe care o transporta, aceasta fiind ascunsa sub scaunul soferului. Politistii au gasit asupra Elenei Jarnea un pasaport expirat de anul trecut, iar din declaratiile acesteia a rezultat ca intentiona sa ajunga in Italia cu orice pret, pentru a-si gasi un sot. Potrivit subcomisarului Mariana Cenea, pentru comiterea infractiunii de tentativa de iesire frauduloasa din tara, fapta prevazuta de articolul 20 Cod Penal, femeii i-a fost intocmit dosar penal.

Minor accidentat

Doua accidente de circulatie au avut loc miercuri, in Drobeta Turnu Severin, fiind cauzate de nerespectarea indicatoarelor de prioritate si de lipsa de supraveghere a minorilor. Cornel Vasile, de 32 de ani, din municipiu, conducatorul unui autoturism Dacia Nova, nu a oprit la indicatorul Stop, la intersectia strazilor Iuliu Maniu si Independentei. In acel moment, a intrat in coliziune laterala cu un autoturism condus de Constantin Dinca. In urma impactului, a fost ranita Silvia Dinca, femeia fiind transportata la Spitalul Judetean Mehedinti, in vederea acordarii de ingrijiri medicale. La scurt timp, un alt accident de circulatie a mai facut o victima. Alexandru Gabriel, de numai cinci ani, fiind lasat nesupravegheat de parinti, s-a angajat in traversarea strazii I.G. Bibicescu, in fuga si prin loc nepermis, fara sa se asigure. Minorul a fost surprins si accidentat de un autoturism Dacia Super Nova, condus de Dumitru Cretescu, de 30 de ani, din comuna Simian. Alexandru Gabriel a fost transportat de urgenta la Spitalul Judetean Mehedinti, in vederea acordarii de ingrijiri medicale, in prezent fiind in afara oricarui pericol.

A fost identificat ucigasul biciclistului din Oboga-Olt

Politistii olteni au reusit miercuri sa-l identifice pe autorul accidentului produs la inceputul acestei saptamini pe raza comunei Oboga si soldat cu decesul lui Marin Buse, de 57 de ani, care se deplasa pe bicicleta. Autorul accidentului a fugit de la locul faptei si a abandonat autoturismul, fapt care a permis anchetatorilor sa stabileasca cine este proprietarul masinii. Desi, initial, proprietarul Marian Ciocotoiu, de 23 de ani, rom, din localitatea Iancu Jianu, a negat ca ar fi avut vreo legatura cu accidentul rutier, politistii au reusit sa gaseasca probe care sa-l incrimineze pe acesta ca este autorul omorului. Marian Ciocotoiu este cercetat pentru omor din culpa si parasirea locului accidentului. El risca sa petreaca dupa gratii intre doi si sapte ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS