34 C
Craiova
sâmbătă, 29 iunie, 2024

Scurte stiri

Spitalele din Gorj nu au acces la rezerva de medicamente

Spitalele gorjene nu vor primi nici un medicament din rezerva pe care Ministerul Sanatatii a decis sa o repartizeze judetelor din tara care se confrunta cu epidemia de gripa. „Suma destinata acestei actiuni a fost de 100 de miliarde de lei. La noi nu va ajunge nimic pentru ca nu a fost declarata epidemie. Oricum, suma care revine fiecarui judet nu este foarte mare“, a spus Speranta Vina, presedinta CAS Gorj. Chiar daca nu a fost declarata epidemie, Directia de Sanatate Publica Gorj a fost obligata sa ia anumite masuri impuse de minister pentru evitarea cresterii numarului de imbolnaviri. „Am dispus limitarea accesului in spitale. Personalul medical este obligat sa poarte masca si cadrele medicale bolnave nu au voie sa mai vina la serviciu. De asemenea, a fost gasit un spatiu unde sa fie dusi bolnavii in cazul in care Sectia de boli infectioase nu va mai face fata numarului mare de pacienti“, a spus Mariana Sfichi, epidemiolog-sef in cadrul DSP Gorj.

40 de copii din Tirgu Jiu au sarbatorit deja Craciunul

Craciunul a sosit mai devreme pentru aproximativ 40 de copii de la Centrul de Plasament din Tirgu Jiu. Simbata, micutii au asistat la ritualul taierii unui porc, pus la dispozitie de Prefectura Gorj. Dupa ce purcelul a fost injectat conform normelor europene, acesta a fost taiat si preparat in cantina unui liceu din municipiu. Masa cu produse traditionale de Craciun a fost sfintita de un sobor de preoti.

Politistii gorjeni au luat lectii de comunicare

Seful IJP Gorj, Constantin Nicolescu, crede ca anul acesta institutia pe care o reprezinta a avut o colaborare buna cu presa si datorita faptului ca politistii au invatat tainele comunicarii. „Pentru prima data, 47 de ofiteri si agenti din inspectorat participa la un curs de comunicare si relatii publice, derulat in colaborare cu o organizatie nonguvernamentala“, a explicat Nicolescu.

Conducerea USMO se intilneste cu ministrul economiei

Liderii Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia (USMO) se vor intilni luni, la Bucuresti, cu ministrul economiei si comertului, Dan Ioan Popescu. Nemultumiti de modul in care a fost conceputa restructurarea Companiei Nationale a Lignitului Oltenia (CNLO), sindicalistii au hotarit ca de astazi sa declanseze greva generala pe timp nelimitat. In incercarea de a rezolva conflictul pe cale amiabila, prefectul Toni Grebla i-a solicitat ministrului Dan Ioan Popescu o intilnire la care sa participe liderii USMO si conducerea CNLO, dar si parlamentari de Gorj.

Buget mai mare cu 60 de miliarde pentru municipalitatea severineana

Consilierii severineni au aprobat bugetul de venituri si cheltuieli pentru anul 2004. Primaria va avea la dispozitie cu 60 de miliarde de lei mai mult fata de acest an, cea mai mare parte a bugetului urmind a fi folosita pentru finalizarea unor investitii demarate deja si care se afla in diverse stadii. Printre proiectele anului viitor se numara asigurarea utilitatilor pentru Sala Polivalenta, sistematizarea pe verticala la Spitalul Judetean Mehedinti, statia de pompare pentru cartierul Gura Vaii si reabilitarea trotuarelor pe bulevardul Tudor Vladimirescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS