Perfectionare pentru functionarii publici
Functionarii publici din administratia locala din Gorj vor participa la un program de perfectionare si specializare in urmatoarea perioada. Fondurile pentru cursuri vor fi suportate de institutii, prin alocarea de fonduri din buget. Institutul National de Administratie a incheiat protocoale cu institutiile publice pentru realizarea acestui program.
Viitorul director al CAS Dolj trebuie sa fie asigurat
Candidatii la postul de presedinte-director general al Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Dolj trebuie sa fie obligatoriu asigurati in sistemul asigurarilor de sanatate. Potrivit deciziei presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), prin care fotoliul de conducere al CAS Dolj a fost scos la concurs, la un asemenea post destul de bine remunerat nu va putea rivni o persoana care, din motive obiective sau subiective, a disparut de pe listele de asigurati. Pina pe 27 februarie, data-limita de primire a candidaturilor la sediul CNAS, pretendentii va trebui sa faca, de asemenea, dovada pregatirii intr-unul din domeniile juridic, economic sau medical, specialitate in care a profesat cel putin cinci ani. Concursul se va desfasura la sediul CNAS, in perioada 3-4 martie.
Un nou numar TELVERDE la dispozitia asiguratilor
La numai citeva zile dupa introducerea unui numar de telefon gratuit pentru orice informatii legate de sistemul asigurarilor de sanatate, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) a anuntat schimbarea numarului de telefon de catre operatorul de telefonie ROMTELECOM, vechiul numar fiind inlocuit cu 0800800962. Apelind acest serviciu TELVERDE, la dispozitie douasprezece ore pe zi, cei interesati pot sa-si expuna problemele, reclamatiile si sugestiile in legatura cu asigurarile de sanatate. Obligatia angajatilor CNAS care preiau apelurile telefonice este de a raspunde la orice sesizare, indiferent daca aceasta este facuta in timpul sau in afara programului de lucru.
Dragobetele – „cap de primavara“, sarbatorit la Muzeul Olteniei
Cei care nu si-au consumat tot entuziasmul de Valentine’s Day petrec zilele acestea romaneste, de traditionala sarbatoare a Dragobetelui.
„Dragobetele, numit si «cap de primavara», era sarbatorit in trecut, in functie de zona etnografica, in una din zilele de la sfirsitul lunii februarie si inceputul lunii martie. Conform legendei, el este fiul Babei Dochia si reprezinta, in opozitie cu ea, principiul pozitiv. Dragobetele, purtatorul dragostei si al bunei dispozitii, se pare ca pastreaza si unele atributii ale zeului dragostei, Cupidon“, spunea Ion Ghinoiu in cartea „Virstele timpului“. Pentru a le reaminti tinerilor aceste lucruri, la Muzeul Olteniei – Sectia de Etnografie au avut loc ieri o serie de manifestari dedicate Dragobetelui, organizate de Casa de Cultura „Traian Demetrescu“ si Scoala generala nr.12 „Decebal“ din Craiova. Dupa prezentarea facuta de muzeograful Stefan Enache – sef sectie Etnografie a Muzeului Olteniei, cei prezenti au participat la programul artistic, din care nu au lipsit dansurile si cintecele populare, vizitind apoi expozitia de desene si felicitari tematice.