34 C
Craiova
sâmbătă, 29 iunie, 2024

Scurte stiri

Pensii mai mari pentru 60.000 de olteni

Casa Judeteana de Pensii (CJP) Olt a inceput reevaluarea dosarelor pensionarilor carora le-a fost calculata pensia dupa legile anterioare Legii nr. 19/2000. Potrivit estimarilor, 60.000 de persoane din Olt, ceea ce reprezinta aproape 70% dintre pensionari, vor avea pensii mai mari. Directoarea CJP Olt, Silvia Draghici, a declarat ca vor fi intocmite grafice dupa care angajatii institutiei se vor prezenta in localitati direct la pensionari pentru a prelua documentele doveditoare in masura sa aduca un plus la pensie, scutindu-i pe acestia de drumul pina la Slatina. Primele buletine eliberate in urma evaluarii a aproximativ 500 dosare se spera a fi trimise cit de curind catre beneficiari. Silvia Draghici a mai precizat ca, daca vor exista neclaritati, pensionarii sint rugati sa se prezinte la CJP Olt pentru ca problemele sa fie rezolvate in termen de 30 de zile.

Politistii mehedinteni vor asigura paza sectiilor de votare

Cadrele Ministerului Administratiei si Internelor de pe raza de competenta a Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Mehedinti vor asigura paza, ordinea si linistea publica in cele 284 de sectii de votare din judet, la Tipografia Drobeta Turnu Severin, precum si la Biroul Electoral Judetean Mehedinti. „La aceasta misiune participa 600 de politisti, 170 de politisti de frontiera, 130 de jandarmi, 25 de pompieri, zece efective de la evidenta informatizata a persoanei si 20 de gardieni publici“, a spus comisarul-sef Ion Ciochina, ofiter specialist in cadrul IJP Mehedinti. Pentru ca alegatorii sa-si poata exprima preferintele electorale in conditii civilizate, acestia vor actiona pentru indepartarea elementelor turbulente din zona sectiei de votare, pentru siguranta publica a zonei (in interiorul sectiei de votare vor interveni numai la solicitarea expresa a presedintelui biroului electoral al sectiei de votare) si pentru asigurarea transportului documentelor de la sectia de votare la biroul electoral de circumscriptie, unde se centralizeaza.

Expozitie de pictura la Galeriile „Cromatic“

Ieri a avut loc la Galeriile „Cromatic“ ale Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Dolj vernisajul expozitiei de pictura a unui grup de noua tineri, elevi la clasa profesoarei Cristina Oprea, de la Scoala Populara de Arte si Meserii „Cornetti“ din Craiova. Expozitia s-a bucurat de aprecierea specialistilor in domeniu si a unor personalitati culturale din Oltenia. Pe simeze sint expuse tablouri ale tinerilor: Doina Andritoiu, Mihaela Baba, Andreea Caprioara, Alin Duna, Robert Florica, Ioana Goganau, Madalina Patrascu, Augustin Tenea si Mimi Madalina Voica. Paleta culorilor este diversificata, de la tonuri calde, luminoase, la tonuri reci. In ciuda faptului ca expozitia este una de debut, ea reaminteste de tematica picturii traditionale romanesti, precum natura statica si peisajul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS