33.1 C
Craiova
duminică, 30 iunie, 2024

Scurte stiri

PRM, primul pe listele de vot

Biroul Electoral Central (BEC) a tras ieri la sorti ordinea pe listele de vot a partidelor parlamentare pentru alegerile de pe 28 noiembrie. Potrivit presedintelui Biroului Electoral Judetean (BEJ) Dolj, Claudiu Gherghina, pe primul loc se afla PRM, urmat de UDMR, Uniunea Nationala PSD+PUR si Alianta D.A. „Dreptate si Adevar“ PNL-PD. Azi, birourile electorale judetene urmeaza sa traga la sorti si ordinea pe care o vor ocupa pe liste partidele neparlamentare.

2,5 miliarde pentru pietruirea unei jumatati de drum

Autoritatile doljene receptioneaza astazi jumatate din lucrarile la drumul comunal 91 de pe ruta Popinzalesti- Buzduc, care a fost executata cu fonduri provenite de la Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT). Pietruirea celor doi kilometri de drum a costat circa 2,5 miliarde de lei, cam tot atitea fiind necesare pentru finalizarea celorlalti doi kilometri ai investitiei, a caror realizare a fost lasata pentru 2005. Pietruirea de drumuri comunale in judetul Dolj a fost finantata in 2004 de MTCT cu 500.000 de dolari.

Amenzi pentru constructorii care nu respecta legea

Firmele de constructii din judetul Dolj, care desfasoara activitati in timpul sezonului rece, vor fi supuse unor serii de controale de catre Inspectoratul de Stat in Constructii Dolj. Acestea au drept scop verificarea respectarii calitatii constructiilor in aceasta perioada. Conform reprezentantilor ISC Dolj, in fiecare an, din cauza neglijentelor, sint compromise o serie de lucrari. In incercarea de a stopa efectele negative ale nerespectarii normelor in vigoare, inspectorii institutiei amintite vor realiza initial un program de avertizare a firmelor care sint luate in „vizor“. „In prima etapa noi ii punem la curent ca trebuie sa respecte anumite conditii. Apoi, cind mergem in control, daca acestea nu sint indeplinite vom da amenzile legale. In fiecare an ne confruntam cu astfel de situatii, cind firmele nu isi fac treaba cum trebuie“, a precizat Gheorghe Enescu, inspector la ISC Dolj. Daca firmele de constructii nu respecta modul de pregatire a materialelor pot primi amenzi intre 3.500.000 de lei si sapte milioane de lei.

Lovit cu sapa peste gard

Un barbat din comuna mehedinteana Corcova a ajuns duminica la spital, dupa ce un vecin l-a lovit cu sapa in cap peste gardul care desparte gospodariile celor doi. Ion Toma, de 38 de ani, se pregatea sa scoata o scindura din gard, cind a fost surprins de vecinul sau, Vasile Cruceru, de 59 de ani. „Pe la ora 3.00 m-am dus sa iau o blana ca sa nu mai curga toata apa de la ploaie la mine in curte. Vecinul m-a vazut, a venit cu o sapa si mi-a dat in cap peste gard. Era sa o loveasca si pe nevasta-mea, care era linga mine, dar ea a avut noroc, ca n-a nimerit-o“, sustine Toma. Ion Toma este acum sub supraveghere medicala in Clinica de neurochirurgie a Spitalului de Urgenta Craiova. Pronosticul medicilor este favorabil chiar daca, dupa confruntarea cu vecinul, Toma s-a ales cu o plaga taiata destul de mare in zona craniana.

Accident cu doi morti la Ianca – Olt

Un tractor care s-a rasturnat duminica, pe raza comunei oltene Ianca, s-a soldat cu decesul a doua persoane si ranirea usoara a alteia. Marin Sirbu, de 47 de ani, din localitate, conducea un tractor marca U 650, neinmatriculat, cu doua remorci. Din cauza unor defectiuni la sistemul de frinare, soferul a pierdut controlul asupra directiei de mers si s-a rasturnat in sant. In urma accidentului, soferul tractorului a decedat, precum si Dumitru Brulea, de 61 de ani, pasager in cabina utilajului, care a mai trait patru ore dupa ce a fost transportat la Spitalul Judetean Slatina. In accident a mai fost ranita si Troia Tone, de 58 de ani, pasagera in tractor.

Pagube de peste zece miliarde in Gorj

Autoritatile judetului Gorj au solicitat Ministerului Administratiei si Internelor suma de 10, 2 miliarde de lei pentru pagubele produse de inundatiile din aceasta saptamina. Majoritatea banilor sint pentru distrugerile facute de apa in noua localitati. In comuna Bumbesti Pitic a fost afectat drumul comunal, in Novaci, podurile Sopta si Pestera Muierii, la Alimpesti, doua poduri peste Oltet, la Tismana, trei podete si podul Arjoci, in comuna Stanesti, podul de la Alexeni, la Balesti, doua punti. Cele mai multe pagube au fost inregistrate la Pestisani si Pades. La Pestisani au fost afectate podul de pe riul Bistrita si alte noua poduri si podete, iar la Pades, sapte punti si podete si doua drumuri. Primaria din Pades a transmis la prefectura si o lista cu pagube in valoare de 336 de milioane de lei, produse in gospodariile din localitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS