34 C
Craiova
sâmbătă, 29 iunie, 2024

Scurte stiri

Incepe distribuirea pensiilor

Pensiile vor fi distribuite mai devreme in luna decembrie. Casa de Pensii Dolj incepe de astazi virarea banilor pensionarilor in conturile Postei Romane. Sumele vor fi repartizate in mai multe transe, incepind cu 7 decembrie, a doua transa va fi repartizata pe13 decembrie, a treia pe 17 decembrie si ultima pe 20 decembrie. Conducerea Casei judetene de Pensii spera ca toti pensionarii sa intre in posesia banilor inainte de Craciun. „Pentru asiguratii in sistem public, precum si pentru alti beneficiari de drepturi banesti alocate prin intermediul Casei de Pensii vom incepe distribuirea banilor. Speram ca toti pensionarii sa primeasca drepturile banesti inainte de Sarbatori“, a declarat Ionel Tecu, director executiv adjunct al Casei de Pensii Dolj. Pentru asiguratii care primesc pensiile prin conturi curente deschise la CEC sau BancPost, virarea banilor de Casa de Pensii se va face, pina cel mai tirziu, pe 9 decembrie.

20 de elevi au pierdut ajutorul guvernamental de 1.800.000 de lei

Programul guvernamental „Bani de liceu“ incepe sa se „evapore“ treptat din cauza absenteismului de la scoala al elevilor care provin din familii sarace. Primele semnale in judetul Dolj le-a dat directorul Grupului Scolar „Stefan Milcu“ din Calafat, Dan Bora, care, la adresa oficiala pe care a transmis-o ieri conducerii Inspectoratului Scolar Judetean Dolj a anexat tabelele nominale cu elevii liceului, care au pierdut dreptul la ajutorul financiar de 1.800.000 de lei pe luna. In tabele sint trecuti 11 elevi care si-au pierdut banii pe luna octombrie si inca noua pe luna noiembrie, din cauza absentelor inregistrate. In programul „Bani de liceu“ se prevede ca la 20 de absente nemotivate, elevul beneficiar isi pierde aceste „drepturi“ banesti. Asadar, Mos Nicolae pentru liceenii care n-au fost cuminti n-a mai avut bani. Nu este exclus ca Mos Craciun sau Sfintul Ion sa vina cu o surpriza de proportii pentru toti liceenii inclusi in program.

Incepe maratonul cadourilor pentru sindicalistii din invatamint

Conducerea Filialei Dolj a Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamint (FSLI) distribuie cadouri membrilor de sindicat, in fiecare zi, incepind de ieri si pina in ajunul Craciunului. Cadourile sint consistente, atractive si de calitate excelenta. Gestul conducerii FSLI Dolj a devenit o traditie frumoasa, care nu poate fi contestata de nimeni. Presedintele filialei, Constantin Rada, a tinut sa precizeze ca nu vor fi discriminari intre sindicalisti, indiferent de vechimea pe care o au in aceasta organizatie, fiecare primind cadouri de valoare, cantitate si calitate identice.

Munca la negru nu a disparut din Mehedinti

In Mehedinti se mai practica la scara destul de larga munca la negru. La aceasta concluzie se poate ajunge in urma raportarii facute de Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Mehedinti. De la inceputul acestui an au fost realizate 1.877 de controale, in urma carora s-a constatat ca 93 de angajatori din judet nu aveau incheiate contracte individuale de munca pentru 272 de salariati, dintre care 126 erau femei. Pe aceste considerente, reprezentantii Compartimentului control relatii de munca din cadrul ITM Mehedinti au aplicat amenzi totale de 1,11 miliarde de lei. Numai in luna noiembrie au fost identificati aproximativ 20 de angajatori care foloseau forta de munca la negru. „Inspectorii de munca au efectuat luna trecuta 194 de controale la angajatorii in Drobeta Turnu Severin, Orsova si in judet. In urma acestor controale, s-a constatat ca 11 angajatori foloseau 17 persoane, fara ca acestea sa aiba incheiate contracte individuale de munca. Au fost dispuse masuri de intrare in legalitate, fiind aplicate 11 sanctiuni contraventionale in valoare de 100 de milioane de lei“, a spus Dumitru Ruican, inspector de munca in cadrul ITM Mehedinti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS