34 C
Craiova
sâmbătă, 29 iunie, 2024

Scurte stiri

<b.A ajuns in spital pentru niste farfurii

O femeie, de 47 de ani, din comuna doljeana Cotofenii din Dos, a ajuns la spital in stare grava dupa ce a fost batuta cu salbaticie de sotul ei. Adriana Minea a spus ca este casatorita cu Ion Minea de peste 30 de ani si au impreuna trei copii. Din cauza deselor discutii si neintelegeri, femeia a hotarit, in urma cu un an si jumatate, sa se desparta de barbatul ei. „Ca sa scap de bataile sotului, m-am mutat cu chirie. Cu o luna in urma, a venit sa-mi ceara iertare si sa ma roage sa ma intorc acasa. Nu am vrut, iar miercuri seara a venit baut la mine sa-mi ceara farfuriile. Nu am vrut sa i le dau, pentru ca sint de la fata mea, iar el a inceput sa dea in mine cu pumnii si cu picioarele“, a spus Adriana Minea. Aceasta se afla internata cu multiple traumatisme craniene in Sectia de neurochirurgie a Spitalului Judetean Craiova. Aceasta a declarat ca nu va formula plingere la politie impotriva sotului bataus, pentru ca a mai depus de nenumarate ori, dar nu a rezolvat nimic.

O femeie de 80 de ani, victima a unui viol

Elena Lungu are 80 de ani si locuieste singura, la citeva case de fiul sau, in satul Severinesti, judetul Mehedinti. Stiind ca femeia traieste singura si antrenat de aburii alcoolului, Daniel Amza, de 22 de ani, a intrat noaptea in casa, a batut-o cu o ranga de fier si i-a cerut banii. Cind batrina i-a spus ca nu are bani, agresorul a violat-o. El a fost retinut si prezentat Parchetului de pe linga Judecatoria Drobeta Turnu Severin, care a dispus arestarea lui pentru o perioada de 29 de zile.

Daniel Amza are 22 de ani si este recidivist. El are deja la activ doua dosare penale pentru furt, precum si doi ani si sase luni de inchisoare executata. Ca urmare a acestei ultime fapte, se va intoarce in penitenciar.

Injunghiata in fund de fiul ei

O femeie a ajuns miercuri seara la spital dupa ce fiul ei i-a infipt cutitul in fund. Eleonora Oprica, de 61 de ani, din comuna doljeana Puturi, s-a certat cu fiul ei, Nicu, de 42 de ani, care venise beat acasa. Satul de reprosurile femeii, Nicu a luat-o la bataie apoi, dupa cum a rezultat ulterior din cercetarile politistilor, a pus mina pe un cutit de bucatarie si i l-a infipt in fund. Eleonora Oprica se afla acum internata in Clinica de neurochirurgie a Spitalului Judetean Craiova, unde a fost internata cu diagnosticul traumatism cranio-cerebral, plaga injunghiata fesiera dreapta.

Femeia a negat ca ar fi fost agresata de fiul ei, sustinind ca, de fapt, „am cazut de pe o magazie cu fundul intr-o furca“. Politistii nu s-au lasat pacaliti de declaratiile femeii si l-au luat la intrebari pe Nicusor, care este cercetat pentru vatamare corporala.

In Mehedinti s-au produs anul acesta 94 de accidente grave

Pe arterele rutiere din Mehedinti s-au produs in acest an 94 de accidente grave, in urma carora 31 de persoane si-au pierdut viata, 81 au suferit vatamari corporale grave, iar 26 au fost ranite usor. Cele mai multe evenimente rutiere s-au produs pe DE 70, intre localitatile Simian si Butoiesti, respectiv 26 de accidente, soldate cu 11 morti si 20 de raniti grav, dar si pe DN 56 A Drobeta Turnu Severin – Vinju Mare,19 accidente soldate cu patru morti si 19 raniti grav. Potrivit reprezentantilor Serviciului Politiei Rutiere (SPR) Mehedinti, s-a constatat o concentrare a evenimentelor rutiere grave in week-end-uri, cind si consecintele au fost dintre cele mai grave, respectiv 11 persoane decedate si 25 ranite grav. „Cea mai neagra luna a anului a fost octombrie, cu 15 accidente, in care patru oameni si-au pierdut viata, iar 12 au ajuns la spital in stare foarte grava. Printre cauzele care au dus la aceste evenimente nedorite sint neatentia la volan, viteza excesiva, dar si traversarea neregulamentara a drumului de catre pietoni, cu 19,1%“, a spus comisar-sef Gheorghe Neagu, ofiter specialist in cadrul SPR Mehedinti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS