34 C
Craiova
sâmbătă, 29 iunie, 2024

Scurte stiri

„Actiunea Autobuzul“, in varianta pasnica

Locuitorii din orasul doljean Bechet au mers la vot cu autobuzele. Doua autobuze ale Regiei Autonome de Transport Craiova au sosit ieri-dimineata in fata Primariei Bechet, trimise de Prefectura Dolj. Liderii locali ai celor doua tabere politice implicate in lupta pentru presedintia Romaniei s-au intilnit si s-au pus de acord cu privire la utilizarea celor doua autobuze. Impartirea a fost simpla: unul l-a luat Alianta PNL-PD, iar celalalt l-a folosit Uniunea PSD+PUR. Ambele mijloace de transport au pornit apoi prin Bechet, pentru a-i prelua pe cetatenii care nu se puteau deplasa (in general, oameni in virsta) sau care nu apucasera sa ajunga la votare, pentru a-i conduce la sectiile de votare din localitate.

Prezenta scazuta la urne

Alegerile s-au desfasurat normal in judetul Mehedinti. Pina la ora 12.00, nu au fost semnalate incidente deosebite. In schimb, prezenta la urne a fost scazuta. Pina la ora 11.00 votasera 9,93 la suta dintre mehedinteni, cu 1,6 la suta mai putin decit procentul inregistrat la aceeasi ora in urma cu doua saptamini. Alegatorii de la sate s-au dovedit mai constiinciosi. In mediul rural, s-a inregistrat o prezenta la urne de 10,71 la suta, fata de 9,24 la suta, cit s-a inregistrat in mediul urban. Aceste estimari se fac pe un esantion reprezentativ de 33.000 de mehedinteni. Urna mobila a fost solicitata la Penitenciarul Drobeta Turnu Severin, pentru a-si exprima optiunea electorala cei 39 de detinuti cu drept de vot inchisi aici.

Incendiu linga sectia de votare

Jandarmii si pompierii au reusit sa stinga un incendiu izbucnit in apropierea unei sectii de votare din orasul doljean Bechet. In noaptea de 11 spre 12 decembrie, in jurul orei 2.10, la cabina portarului Liceului Teoretic din Bechet a izbucnit un incendiu, din cauza unui scurtcircuit la instalatia electrica. Jandarmii care asigurau paza Sectiei de votare nr. 188, organizata in incinta liceului, au intervenit impreuna cu pompierii militari si au stins incendiul in aproximativ 15 minute. Pagubele materiale au fost estimate la 2.000.000 de lei. Incendiul nu a afectat in nici un fel desfasurarea procesului electoral la sectia de votare amintita.

Liga „Miron Cozma“ il sustine pe Nastase

Liga muncitorilor, somerilor si defavorizatilor social „Miron Cozma“ din Romania si-a manifestat public sprijinul pentru candidatura lui Adrian Nastase la alegerile de ieri. Constantin Cretan, Presedintele Ligii si unul dintre fostii locotenenti si sustinatori ai lui Miron Cozma, a declarat ca actualii reprezentanti ai Aliantei D.A. se afla la originea trimiterii dupa gratii a lui Miron Cozma, acestia avind un rol decisiv si in inabusirea mineriadei din anul 1999, de la Stoenesti. Spre deosebire de simpatizantii fostului „luceafar al huilei“, conducerea Centralei Nationale Miniere din Romania i-a indemnat pe toti minerii din tara sa il voteze pe Traian Basescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS