28.4 C
Craiova
duminică, 30 iunie, 2024

Scurte stiri

Ambulanta a primit autosanitare noi


Serviciul de Ambulanta Dolj si-a imbunatatit din aceasta luna parcul auto cu inca cinci autosanitare. Este vorba despre autoturisme Dacia Pick-up dotate cu aparatura medicala, adaptate, cu tractiune integrala, provenite dintr-un lot achizitionat de Ministerul Sanatatii pentru dotarea serviciilor de ambulanta din tara si care au intrat in dotarea punctelor de ambulanta de la Brabova, Amarastii de Jos, Poiana Mare, Calafat si Segarcea. Directorul Serviciului de Ambulanta Dolj, dr. Cristian Gingioveanu, sustine ca ambulantele primite vor putea fi folosite pentru transportul obisnuit al bolnavilor, in special al celor care necesita tratament in centrele de dializa. Directorul sustine ca masinile primite nu vor putea fi folosite pentru urgentele de gradele I si 0. De altfel, diferenta dintre o ambulanta pentru astfel de cazuri, dotata la standarde occidentale, si o autosanitara improvizata dintr-o Dacie Pick-up se vede si din pretul de achizitie. In timp ce un microbuz gen Fiat, cu tot cu aparatura, costa aproximativ 1,5 miliarde de lei, pretul unei Dacii Pick-up cu dotarile medicale minime nu depaseste 560 de milioane de lei.


Simionescu, instalat in functia de director al Complexului Energetic Turceni


Nicolae Simionescu a fost instalat ieri in functia de director general al Complexului Energetic Turceni de prefectul de Gorj, Stefan Popescu Bejat. Acesta a fost sustinut de organizatia PD Gorj, pentru ocuparea acestui post. Nicolae Simionescu l-a inlocuit pe Constantin Marin, directorul Complexului Energetic Turceni. Nicolae Simionescu a fost, pina ieri, seful Atelierului de Proiectari din cadrul Societatii Nationale a Lignitului Oltenia (SNLO). El a ocupat, din 1981, functia de director al ICMM Jilt, acesta devenind apoi directorul Departamentului Electromecanic al Combinatului Minier Motru. Dupa ’90, Nicolae Simionescu a condus, pentru o perioada, Sucursala Miniera Jilt, iar in 1997 a fost numit director de dezvoltare al CNLO. Acesta s-a inscris in acelasi an in PD, fiind simplu membru.


                           „Luna curateniei“ a demarat mai devreme in Tirgu Jiu


Conducerea Primariei Tirgu Jiu a declansat „Luna curateniei“ cu doua saptamini mai devreme. In mod normal, aceasta actiune se desfasoara in luna martie, dar primarul Florin Circiumaru a decis sa inceapa mai devreme curatenia din cauza iernii grele. Orasul a fost impartit in cinci zone, pentru fiecare stabilindu-se un anumit termen. Curatenia va consta in maturarea strazilor, plantarea de gard viu si arbori, salubrizarea cartierelor si localitatilor componente etc. „Luna curateniei“ va dura de fapt pina pe 15 aprilie.


Prima editie a concursului de matematica pe calculator „MISTER Pi“


Grupul Scolar Industrial Energetic din Craiova, sustinut de inspectorii de specialitate din cadrul ISJ Dolj, organizeaza astazi prima editie a concursului de matematica aplicata pe calculator, in incinta scolii. Concursul se adreseaza elevilor din invatamintul gimnazial si liceal si are scopul de a forma si dezvolta cultura matematica si informatica a acestora. La sfirsitul concursului, elevii declarati cistigatori vor fi premiati, dupa care vor avea dreptul de a participa la faza finala pe tara.


Consiliere si asistenta materiala pentru copiii seropozitivi


Asistentii sociali din cadrul Asociatiei „Vasiliada“, aflata sub patronajul Mitropoliei Olteniei, efectueaza incepind de ieri, vizite acasa la copiii seropozitivi. Obiectivele acestei actiuni sint realizarea de anchete sociale, acordarea de asistenta materiala, intocmirea planului de interventie pentru fiecare copil si informarea beneficiarilor despre serviciile oferite de Asociatia „Vasiliada“. Tot in aceasta saptamina, asistentii sociali vor vizita 135 de copii seropozitivi din judetul Olt. „Se vor incheia parteneriate cu autoritatile locale in domeniu, atit in vederea depistarii de noi cazuri, cit mai ales pentru infiintarea unor grupuri de suport comunitar pentru sprijinirea acestor copii, in localitatile unde numarul copiilor depistati seropozitiv este mare“, a precizat Mihaela Moraras, coordonator al programului Anti-Sida, din cadrul Asociatiei „Vasiliada“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS