24.3 C
Craiova
joi, 27 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCriminali in libertate

Criminali in libertate

Crima savârsita la barul Alaska in urma cu doi ani si doua tentative de omor petrecute acum un an tot in Craiova, evenimente deosebit de grave, figureaza in continuare ca fapte cu autor necunoscut.


In fruntea listei dosarelor inregistrate cu AN (autor necunoscut), politistii doljeni au asezat cele mai grave fapte. Printre ele se afla oribila crima din barul Alaska de pe strada Brestei si doua tentative de omor, la un magazin de obiecte muzicale si la un cabinet psihologic. Toate cele trei fapte au un numitor comun: autorii si-au snopit victimele in bataie.


Barmanita ucisa in bataie


S-au implinit de curând doi ani de la ceea ce craiovenii au denumit „Crima de la Alaska“, al carei autor n-a fost descoperit pâna in prezent.


Aneta Ghita, de 36 de ani, din localitate, lucra ca barmanita in localul Alaska, situat pe strada Brestei, la nici 100 de metri de kilometrul 0 al orasului. In noaptea de 27/28 februarie 2004, ingrijorat ca femeia n-a mai ajuns acasa de la serviciu, sotul ei a plecat sa o caute la bar. A gasit usa inchisa. Alertând politia, oamenii legii au intrat in incinta localului, descoperind o scena desprinsa parca dintr-un film de groaza. Aneta zacea intinsa pe jos, intr-o balta de sânge. Decedase cu câteva ore inainte, in timpul dupa-amiezei, in urma unei batai crunte. Victima a fost cu greu recunoscuta chiar si de sotul ei, fiind desfigurata ca urmare a multiplelor lovituri peste fata aplicate cu un corp contondent. Ucigasul ii retezase cu un cleste inelarul tinerei, pentru a-i lua verigheta, apoi a plecat discret, fara sa fie vazut de nimeni, nu inainte de a lua cu el din bar mai multe sticle cu bautura. A avut grija sa inchida usa cu lacatul, pentru a intârzia cât mai mult descoperirea cadavrului.


Agresiune in magazin


La un an de la crima amintita, un caz similar s-a petrecut in Craiova. Din fericire, victima a scapat cu viata.


Pe 25 februarie 2005, Haralambie Voicu, de 49 de ani, proprietarul unui magazin de produse electronice situat la parterul blocului 69 din cartierul Lapus-Arges, nu a venit acasa la ora la care obisnuia. Sotia lui, solista de muzica populara Mariana Voicu, s-a dus la magazin sa vada de ce intârzie. A gasit usa deschisa si a intrat, ramânând fara grai când a observat o scena desprinsa parca dintr-un film de groaza. Sotul ei zacea intins pe jos, fara cunostinta, intr-o balta de sânge. Prezenta rani foarte grave la nivelul capului, ca si când ar fi fost batut cu salbaticie. Stropii de sânge puteau fi observati la mai multi metri distanta de locul unde cazuse barbatul, pe mobila si pe pereti.


Victima a fost la un pas de a-si pierde viata. Din primele indicii, mobilul agresiunii ar fi fost jaful, din magazin disparând o orga electronica in valoare de peste 40.000.000 de lei. Nici in acest caz autorul n-a fost identificat.


I-a spart capul doctoritei


Silvia Carmen Rotaru, de 37 de ani, are un cabinet particular de psihologie in cartierul 1 Mai, pe strada Narciselor, la parterul blocului A16. In seara zilei de 18 mai 2005, in jurul orei 18.00, un barbat necunoscut a patruns in cabinet si i-a solicitat doctoritei un certificat medical din care sa reiasa ca nu este nebun. Dr. Rotaru a refuzat, spunându-i ca nu este de competenta ei si l-a indrumat spre un cabinet de psihiatrie. Doar ca pacientul nu a vrut sa inteleaga si a interpretat-o drept refuz. S-a enervat si s-a repezit la medicul psiholog, profitând si de faptul ca femeia era singura in cabinet. A lovit-o de mai multe ori cu pumnii peste fata. Doctorita a opus rezistenta, insa nu a putut face fata atacurilor agresorului, care la un moment dat a pus mâna pe o scrumiera si a lovit-o in mod repetat in cap, apoi a fugit.


Grav ranita, cu sângele curgându-i siroaie din ranile de la cap, doctorita a reusit sa fuga si sa se refugieze la un vecin. Femeia a suferit fracturi craniene grave, care i-au pus viata in pericol. Autorul n-a fost inca identificat.


In curând, primele arestari


Vremea a trecut, dar politistii si procurorii inca n-au dat de urma autorilor. „Toate aceste fapte se afla in continuare in atentia noastra, iar cercetarile continua si in prezent“, a precizat scms. Cristian Ciocoiu, seful Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Dolj. Politistii au promis ca in curând, chiar in cursul acestei luni, cel putin unul dintre cazurile mentionate va fi rezolvat, iar autorul va fi trimis in spatele gratiilor.


Criminalul de la Loto, prins dupa trei ani


Cea mai oribila crima savârsita in Craiova in ultimii ani s-a produs pe 22 martie 2002. Alina Hirnau, casiera unei agentii Loto de pe Calea Bucuresti, a fost ucisa in bataie la serviciu, apoi jefuita. Criminalul – Mircea Ionascu – a fost descoperit dupa aproape trei ani de investigatii. In prezent, ispaseste o pedeapsa de 20 de ani de puscarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS