7.8 C
Craiova
luni, 21 octombrie, 2024

Scrisoare de Paste

Mihaita Calina este alt copil nefericit despre care ati citit in paginile Gazetei de Sud, chiar in preajma Craciunului. Ramas orfan de ambii parinti, baiatul de numai 14 ani cere acum, inaintea Sfintei Sarbatori a Invierii Domnului, ajutorul celor milostivi.


„Va scriu cu lacrimi in ochi deoarece sunt un copil orfan, soarta cruda si nemiloasa m-a lasat singur. Nu am cui spune mama si tata, duc o viata foarte grea (…). Traiesc dintr-o pensie de 650.000 de lei si o alocatie de 240.000 (…). Stau cu doi frati ai tatalui meu, Calina Constantin si Marian, dar ei sunt bolnavi de TBC. Am implinit pe 4 aprilie 14 ani. Imi doream si eu un tort, dar cine sa mi-l dea? Mami si tati nu mai sunt… Ii rog acolo unde sunt sa ma vegheze si pe mine la geam si sa ma trezeasca si pe mine dimineata când merg la scoala (…). Stiu ca sunteti oameni minunati si va multumesc deoarece tot dumneavoastra mi-ati deschis usa si de Craciun…“.


Orfan de cinci ani


Mihaita Calina locuieste in comuna Plopsoru, judetul Gorj. Ultimii cinci ani au fost un adevarat cosmar pentru el – baiatul a ramas orfan de ambii parinti. Prima lovitura a primit-o in 2000, când mama lui Mihaita a inchis ochii pentru totdeauna.


Tatal a parasit si el lumea aceasta chiar la inceputul anului anului 2005, spulberându-i definitiv toate bucuriile copilariei. Luni intregi, baiatul s-a zbatut intre durerea provocata de pierderea parintilor si problemele birocratice care au decurs de aici. In cele din urma, dupa nenumarate demersuri pe lânga Directia pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului Gorj, baiatul de numai 11 ani a ramas, din fericire, in casa in care s-a nascut. Dorul de cei dragi, singuratatea si lipsurile materiale „mostenite“ de la parinti ii intuneca insa si acum diminetile copilariei. Un simplu gest de la cei care pot si vor i-ar aduce cu siguranta o raza de soare in preajma Sarbatorii de Inviere!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS