18.9 C
Craiova
sâmbătă, 29 iunie, 2024

Santierul lenei

Reabilitarea canalizarii pe bulevardul Nicolae Titulescu stagneaza, desi inca de luni ar fi trebuit demarate lucrarile. Chiar daca municipalitatea este ingrijorata, firma executanta nu a luat nici o masura.


Lucrarile pentru reabilitarea retelei de canalizare, pe bulevardul Nicolae Titulescu, avanseaza in ritm de melc, spre disperarea autoritatilor locale care sunt rezervate in ceea ce priveste termenul de finalizare. Sapaturile ar fi trebuit initiate pâna la aceasta data, dar firma raspunzatoare, SC ALPIN SRL, intârzie sa isi faca treaba. In aceasta perioada, societatea este obligata sa construiasca o noua canalizare, dar si sa o scoata din uz pe cea existenta sub linia de tramvai.


„Am tot vorbit cu cei de la SC ALPIN SRL sa inceapa odata lucrarile, dar vad ca pâna acum nu au facut mare lucru. Trebuie sa ii atentionez de mai multe ori pentru a se pune pe treaba serios. Am inchis de sâmbata circulatia ca sa poata sa isi aduca toate materialele si utilajele, dar vad ca nu prea fac nimic. Le-am spus sa lucreze continuu pe timpul zilei, iar noaptea sa faca lucrarile care nu presupun deranjarea locatarilor din apropiere. Am cerut sefului de santier ca la fiecare saptamâna sa imi aduca un raport privind stadiul lucrarilor. Asteptam sa inceapa sa miste in sfârsit ceva“, a declarat viceprimarul Gheorghe Nedelescu.


Persoanele implicate, zgârcite in explicatii


Reprezentantul SC ALPIN SRL, Petre Papadopol, a refuzat sa comenteze acuzatiile venite din partea primariei, sustinând ca toate informatiile sunt furnizate doar de catre aceasta. Papadopol nu a infirmat ca pâna in prezent nu s-au apucat de lucrari. „Comentariile municipalitatii nu le luam ca pe niste acuzatii, ci doar ca observatii. Daca asa v-a zis beneficiarul lucrarii este treaba lui. Noi nu putem comenta acest gen de declaratii“, a spus transant reprezentantul SC ALPIN SRL.


Ca trag chiulul la lucrari este de parere si Marcel Ionita, seful Proiectului de Canalizare pe Programul ISPA. „Si mie mi s-a parut ca nu se vede cam nimic, insa nu este treaba noastra. Cea care monitorizeaza indeplinirea graficului lucrarii este firma de consultanta Eptisa. Noi suntem cei care supravizam controlul de calitate al lucrarii“, a precizat Ionita. In schimb, reprezentantii Eptisa au spus ca nu au de facut nici o declaratie.


Canalizare veche de 50 de ani


Potrivit directorului Regiei Autonome de Apa (RAA) Craiova, Gheorghe Popescu, reabilitarea canalizarii pe bulevardul Nicolae Titulescu este obligatorie deoarece cea folosita in prezent este subdimensionata. „Serveste toate blocurile care sunt cuprinse intre Gradina Botanica si Billa. Capacitatea pe care o are este foarte mica si din aceasta cauza avem tot mai multe probleme in zona, in ultimul timp. Construirea in urma cu câtiva ani a câtorva blocuri a ingreunat si mai mult activitatea sistemului de canalizare de acolo. Acesta este si motivul pentru care tronsonul a fost cuprins pentru finantare in programul ISPA“, a spus Popescu.


Directorul regiei mai sustine ca vechea canalizare are o vechime de circa 50 de ani, iar potrivit normelor in vigoare nu are ce cauta sub linia de tramvai. In momentul in care linia a fost construita, toti furnizorii de utilitati si-au deviat conductele, cu exceptia canalizarii. Popescu a precizat ca din cauza trepidatiilor produse de tramvaie, dar si a pânzei freatice care este la un nivel mai ridicat in acea zona, canalizarea nu are ce cauta acolo. Dupa ce canalizarea va fi finalizata, primaria intentioneaza sa reasfalteze tronsonul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS