17.6 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlternative la litoral

Alternative la litoral

Mult mai ieftine decât litoralul românesc, iazurile si râurile din apropierea Craiovei au fost asaltate de olteni in aceasta saptamâna in care caldura a „navalit“ din nou peste România.


Ultimele zile ale saptamânii au adus cu ele temperaturi greu de suportat care au „topit“ totul. Numai o balaceala la una dintre piscinele din Craiova a mai alungat senzatia de sufocare.


Din pacate, in Craiova au ramas doar câteva asemenea locuri de agrement unde oltenii se pot refugia atunci când sunt asaltati de calduri de nesuportat. Saptamâna aceasta, prognozele meteorologice i-au speriat pe foarte multi dintre cei pentru care marea a fost doar un vis frumos si au ramas in oras.


Din cauza preturilor foarte ridicate la bauturile racoritoare si la intrarile in strandurile si piscinele din Craiova, multi dintre cei care nu au mai suportat valul de caldura ce s-a abatut asupra orasului au plecat spre cele mai ieftine si mai apropiate locuri unde sa se poata balaci.


Jiul este unul dintre locurile preferat de oltenii care doresc sa scape de caldura si sa faca o baie. Dar acesta nu este singurul refugiu, lacul de la Preajba reprezentând alta locatie luata cu asalt de craioveni si nu numai. In oricare dintre aceste doua locuri oamenii s-au distrat foarte bine, chiar daca apa nu era la fel de curata ca intr-o piscina. Aici au putut, pe lânga mult asteptatul scaldat, sa faca si un gratar, sa asculte si ce muzica doresc si chiar sa prinda peste.


Focuri de tabara


Si cum distractia este cuvântul de ordine, nimeni nu se grabeste sa plece acasa. Sunt destul de multi cei care ramân chiar si peste noapte si pestele prins peste zi se transforma, la un foc de tabara, intr-o cina reusita.


„Saptamâna trecuta am stat aici cu mai multi prieteni timp de trei zile si a fost foarte frig, dar acum, de când a venit caldura, este si noaptea mai bine. Suntem pe plaja de miercuri seara si nu cred ca vom pleca pâna luni dimineata. Decât la strand, unde costa toate, mai bine aici, unde «trage» pestele“, a declarat Costi, un pescar venit cu prietenii la un gratar si, bineinteles, la scaldat.


 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS