21.2 C
Craiova
vineri, 28 iunie, 2024

Explozie de cultura

Olga Tudorache a jucat la Craiova


Sala de spectacole s-a dovedit neincapatoare pentru numarul mare de craioveni veniti sa vada „Regina mama“, de Manilo Santanelli, unde marii actrite Olga Tudorache i-a dat replica alt artist de valoare al teatrului românesc, Marius Bodochi. Timp de aproximativ patru ore, cei doi artisti au captat atentia publicului, care a savurat fiecare scena a piesei. Relatia complicata dintre mama si fiu, prezentata in dialoguri uneori pline de umor, alteori de tragism, precum si prestatia celor doi actori au fost rasplatite cu ropote de aplauze.


Step si pantomima in „Da Vinci“


Cu mult dupa ce soarele a apus, oltenii au fost din nou invitati la teatru. De aceasta data a fost vorba de un spectacol de pantomima, step si muzica sustinut de doi tineri actori: Ileana Olteanu si Silviu Biris in clubul „Da Vinci“. „Bonsoir, mon cher“ a durat aproximativ o jumatate de ora si s-a bucurat de un real succes in rândul publicului.


Spectacolul cu care actorii au venit la Craiova se joaca de multa vreme in Bucuresti, tot in cluburi, pentru ca „pe o scena conventionala si-ar putea pierde din farmec“. Si concertele folk au fost la mare pret, de aceasta data in clubul Kubik. Maria Gheorghiu, Mircea Bodolan si Adrian Ivanitchi au cântat si incântat iubitorii de folk din Craiova.


Ducu Bertzi si-a lansat albumul in Banie


Dupa patru ani, interpretul de muzica folk Ducu Bertzi a revenit ieri la Craiova pentru a-si lansa un nou album „Best of ’06“. Materialul discografic, cel de-al saselea din cariera solistului, este o selectie a celor mai ascultate si solicitate cântece ale acestuia, intr-o orchestratie noua, realizata de Adi Ordean. Lansarea oficiala a avut loc la Bucuresti, pe 21 septembrie. In Banie a sustinut un concert de zile mari in Pulp Club, unde craiovenii au avut ocazia sa asculte piese mai noi sau mai vechi ale artistului. „Ma bucur ca pot fi prezent la Zilele Municipiului Craiova si pot sa spun ca este o premiera ce se intâmpla aici, adica sa se desfasoare spectacole pe formate de stil delimitate. Cred ca este un lucru destul de bun, noi de mult ne doream treaba aceasta, fiindca astfel la cântari vine un public avizat care are ocazia sa asculte muzica preferata intr-o stare de confort. Tin sa felicit organizatorii pentru aceasta idee care sper sa fie preluata si de alte orase din tara“, a declarat artistul.


Recital de muzica tiganeasca


Spectacol recital de muzica tiganeasca, sustinut de actorul Teatrului National din Bucuresti Dorin Andone, a incins atmosfera in clubul Pulp, unde spectatorii au trait la maximum povestile rupte din viata plina de farmec si mister a tiganilor. Poeziile scriitorului Miron Radu Paraschivescu, publicate in volumul „Cântice tiganesti“, o prelucrare a poemelor lui Gabriel Garcia Lorca, „Romancero Gitan“, au prins viata pe „scena“ clubului craiovean prin acordurile de chitara si dansurile lui Dorin Andone la care au participat prin aplauze si tinerii craioveni. Versurile despre dragoste, dorinta, pasiune, violenta, durere si blestem, „piperate“ uneori cu expresii deocheate, au adus printre spectatori romantismul si exotismul vietii de nomad.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS