4 C
Craiova
joi, 12 decembrie, 2024

Reactii on-line

Cele mai interesante mesaje sosite de la cititorii Gazetei de Sud, prin internet: http://www.gds.ro si [email protected]


Un craiovean


Este ceva de groaza in spitalele românesti, dar ce ma ingrijoreaza cel mai mult sunt de fapt cadrele medicale, incepând de la asistente si pâna la medici sau directori.


Eu ma intreb cum oare este posibil sa stai nepasator la suferinta unor oameni, a unor semeni, si, daca nu din constiinta, macar de mila sa incerci sa ajuti cu ceva… cu ce poti…, in cazul lor cu cunostintele pe care le-au dobândit in scoala. Pentru mine este ceva ce nu pot intelege la medicii din România. Acum o luna a decedat cineva din familie intr-un spital din Bucuresti, nu stiu exact câta grija au avut de el (poate ca au avut) pentru ca, fiind in reanimare, nu am avut prea mult acces acolo, dar, intr-un final, s-a stins. Priveam la TV pe un canal strain care avea ca subiect spitale dintr-o anumita tara si vreau sa va spun ca am ramas uimit de atitudinea lor, a medicilor, si de profesionalismul de care dadeau dovada. Am vazut cazuri despre care si eu, ca un necunoscator, ziceam ca sunt imposibil de rezolvat, dar acolo nu exista cuvântul „imposibil“. Atunci am ajuns la concluzia, poate gresita, ca la noi nu se vrea si cred ca nu exista nici profesionisti. In incheiere as avea o intrebare: De ce cred medicii ca mai-marii nostri se opereaza in strainatate?


Andreea


Din pacate, chiar mi-a fost dat sa vad ce se intâmpla in acest spital in vizitele la o prietena internata. Imi spunea ca ii este rau, ca este o mizerie greu de descris, ca umbla pisicile si sobolanii prin saloane, dar credeam ca sunt exagerari. Când am intrat prima data in acest spital m-a apucat groaza. Mi-a fost dat sa vad femei care tipau de dureri, dar nimeni nu le baga in seama. Aproape zilnic, prietena mea imi povestea ca alt bebelus prematur a murit, ca nu au aparatura necesara de urgenta pentru a salva un prematur… totul depinde de cât de rezistent e copilul si daca are zile, pentru ca nimic nu se face pentru a-i salva. Alt lucru socant pe care mi-a fost dat sa il vad a fost cum femeile in travaliu se chinuiesc sub ochii altor cinci, sase femei carora nu le-a venit sorocul. Sunt curioasa sa aflu o situatie a deceselor, dar una reala. De ce nu le permit parintilor ai caror copii sunt mai bolnaviori sau prematuri sa ii declare, de ce le spun sa aiba rabdare? Domnule Coman, se intâmpla adevarate crime chiar sub nasul dumneavoastra, sunteti complice! Luati masuri ca este pacat, acesti doctori de la pediatrie profita de naivitatea dumneavoastra!


Mirela


Imi vine sa plâng de fiecare data când citesc astfel de reportaje…, dar aceasta e cruda realitate…Eu locuiesc in America, dar as vrea sa ma intorc in tara…, dar pentru ce? Astfel de lucruri te fac sa vrei sa fugi cât mai departe posibil pentru ca nu mai e nici o speranta de mai bine… E trist si ingrozitor, dar stiu ca e adevarat tot ceea ce GdS scrie despre aceste spitale din Craiova. Chiar nu se mai poate face nimic? Ceva, orice, nu se poate face sa se imbunatateasca traiul in România? Sarmanii oameni sunt doar niste victime ale societatii prost conduse, caci nimanui nu-i pasa si multi si-au pierdut si ultima farâma de speranta… As vrea sa felicit toata echipa GdS!!! Faceti o treaba nemaipomenita! Tineti-o tot asa si poate o sa reusiti sa faceti niste schimbari… si cu ajutorul lui Dumnezeu! Dumnezeu sa aiba grija de voi toti românii… Capul sus…


Vladimir


Important e ca leafa sa mearga si, bineinteles, nesimtita aia de gravida sa bage mâna adânc in buzunar… Daca nu, sa nu mai faca copii!! Ia auzi, ce tupeu!!! Sa deranjeze «doctorii» de la cafea!!! Rusine!


Pacientul de ocazie


Este revoltator cât de ostentativ ii primeste pe nou-venitii pe lume personalul nostru medical! Vad o mare asemanare intre actul medical (corupt) si cel de (in)justitie din România. Dar nimic nu este intâmplator. Tatal meu a murit la Craiova acum patru ani, dupa scenariul filmului „Moartea domnului Lazarescu“. Si filmul nici nu aparuse inca…


Rusine!


Nu va e rusine, medicilor de la «Filantropia»? Daca nu va convine cum sunteti platiti, plecati intr-un alt sistem sau stati la clinicile voastre private! Lasati-i pe alti tineri care nu au loc sa munceasca din cauza voastra! Trec zilnic prin fata Spitalului «Filantropia» si va vad doar in masini „trasnet“. Nu va e rusine chiar deloc? Nu va e frica de Judecata de apoi? Toti aveti cabinete sau clinici private. Plecati de acolo cu asistentele voastre cu tot, daca nu va convine! Copilul meu a suferit o operatie si, multumesc lui Dumnezeu, a avut parte de o echipa de medici tineri si dornici de afirmare. Stiti de ce? Pentru ca medicul «cu experienta si renume», care era de garda, nu a catadicsit sa coboare in urgenta. Sa va dea Dumnezeu gândul cel bun si sa intelegeti onoarea care vi se face când se spune ca «medicul este Dumnezeul nostru pe pamânt».


Ioana


Domnule Mihai Coman, ce sa mai educi dumneata niste oameni care pâna la vârsta asta nu au putut nici macar educatie sa aiba de la parinti si scoala? Daca vrei sa faci acolo ceva, da-i afara pe toti si adu cadre noi, tinere, si cum le prinzi sau sunt reclamate le schimbi si sa vezi atunci daca mai primeste careva ceva si mai se intâmpla ceva rau acolo! Albert Einstein spunea undeva ca nu poti sa rezolvi o problema cu aceeasi minte care a creat-o. Cum crezi dumneata ca ai sa poti schimba ceva acolo când chiar ei au creat aceste probleme?!


Claudia


Am nascut in America…, dar nu va puteti imagina ce nastere usoara am putut sa am datorita unor doctori cu suflet. Te incurajeaza, iti vorbesc frumos, iti dau toate medicamentele necesare, iti aduc si meniul la pat sa iti alegi ce-ti place sa manânci, iar o asistenta in permanenta sta lânga tine, nu trebuie sa-ti aduci absolut nimic de acasa pentru copil, nici pentru tine ca mama. De ce nu se intâmpla si in România asa ceva? De ce personalul medical se ocupa de tine si de copilul tau numai daca le dai bani?… Ar trebui in permanenta sa stea un politist acolo si cum vede ca primesc mita sa le faca dosar penal. Rusine cadrelor medicale! Ar trebui sa se gândeasca in primul rând la pacientele care trec prin dureri, la raspunderea care o au fata de aceste paciente si de copii.


Nota: GAZETA de SUD nu este responsabila juridic pentru continutul textelor de mai sus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII