Când nu reuşeşte să smulgă vanele reţelelor de alimentare cu apă a Craiovei şi să lase gospodării de pe mai multe străzi pe uscat, Hidroconstrucţia SA Bucureşti se mulţumeşte şi cu victime izolate.
În mijlocul pârjolului care a cuprins oraşul, angajaţii firmei care realizează canalizarea pe bulevardul Râului au rupt conducta de alimentare cu apă potabilă a unei locuinţe de şapte ori. Ultima dată s-a întâmplat ieri-dimineaţă. După ce meseriaşii de la Hidroconstrucţia SA au spus ieri că ei nu vor repara ţeava, că ei au treabă cu canalizarea, oamenii lăsaţi pe sec au apelat din nou la Compania de Apă Oltenia. Un director al Companiei de Apă, Gheorghe Popescu, a confirmat aspectele sesizate. „Da, pe bulevardul Râului este o problemă cu alimentarea unui beneficiar al nostru. Conducta a fost tăiată de Hidroconstrucţia. Am luat legătura cu compartimentul responsabil de proiectul canalizării pentru ca alimentarea cu apă a clientului să fie pusă în funcţiune“, a declarat ieri după-amiază Gheorghe Popescu. Directorul Hidroconstrucţia SA, Dumitru Hornoiu, a declarat că toate branşamentele distruse în timpul lucrărilor se refac imediat. „Noi reparăm orice branşament individual care este avariat din pricina activităţii noastre“, a spus Hornoiu. Numai că singurii care au încercat să racordeze locuinţa debranşată la sistem au fost doi muncitori ai Companiei de Apă Oltenia, care s-au lăsat şi ei păgubaşi, afirmând că se întorc astăzi dimineaţă.
Calvar în Brestei
Investiţia în noua canalizare din cartierul Brestei reprezintă o încercare pentru locuitorii din zonă. Dincolo de deranjul iminent al unei lucrări necesare şi de anvergură, oamenii sunt obligaţi să treacă şi peste incompetenţa sau reaua voinţă a unor constructori.
Astfel, două străzi din Craiova, Fabricii şi Almăjului, au rămas fără apă, în urmă cu câteva zile, după ce oamenii Hidroconstrucţia SA Bucureşti au scos din uz un racord la o magistrală de alimentare de pe b-dul Ştirbei Vodă. Potrivit oficialilor Companiei de Apă Oltenia, instalaţia de pe b-dul Ştirbei Vodă a fost dezafectată intenţionat, fiindcă împiedica Hidroconstrucţia SA să realizeze canalizarea. Pe b-dul Râului, câteva societăţi comerciale au avut accesul blocat la drumul public din cauza şantierului canalizării, deşi legea îl obligă pe constructor să asigure cale la stradă. Alt exemplu de abuz al Hidroconstrucţia SA în cartierul Brestei poate fi închiderea străzii Fulger, fără avizul Poliţiei Rutiere şi fără marcaje de şantier, trecerea fiind păzită de un individ tocmit de Hidroconstrucţia să alerge ziariştii.