Cu toate că traficul pe strada Tabaci nu a fost încă descongestionat, echipa responsabilă de lucrări a reluat lucrul abia ieri. Atât muncitorii, cât şi reprezentanţii administraţiei locale s-au încurcat în oferirea de motive privind întârzierea.
Circulaţie blocată şi nervi întinşi la maximum, cu asta se confruntă zilnic şoferii care se avântă pe strada Tabaci, în faţa Spitalului Judeţean de Urgenţă. Lucrările de reabilitare a reţelei de canalizare, executate de SC HIDROCONSTRUCŢIA SA, dau bătăi de cap persoanelor care încearcă să străbată cu autoturismul acea zonă. Chiar dacă doar pe unul dintre sensuri mai este interzis accesul, aglomeraţia nu a dispărut, circulându-se în continuare cu dificultate.
În plus, pentru mai bine de două săptămâni lucrările au fost stopate, muncitorii dispărând cu tot cu utilaje. Abia ieri-dimineaţă, o echipă îşi făcuse apariţia în faţa unităţii sanitare, unde încerca de zor să acopere cu pământ un şanţ. Angajaţii firmei executante ne-au explicat că, de fapt, nu e vina lor pentru că lucrările din zonă nu s-au terminat. Aceştia susţineau că şi-au făcut datoria şi mai aşteaptă doar asfaltul pentru a-l turna şi a da drumul la circulaţie.
„Acum ne ocupăm să acoperim o lucrare la conducta de canalizare care vine de la piaţă. Nu era inclusă în proiectul iniţial, însă pe teren am descoperit că sunt ceva probleme cu ea, fiind prea mică, din acest motiv neputând să se plieze pe conducta pe care noi am introdus-o. În rest, suntem gata. Aşteptăm asfaltul“, a precizat şeful de echipă, care nu a dorit să-şi dezvăluie identitatea.
Studiile geologice, vinovate de întârzieri
Care este motivul pentru care au aşteptat mai bine de două săptămâni doar ca să toarne nişte asfalt nu am putut afla de la echipa prezentă ieri pe teren. În schimb, muncitorii au aruncat imediat vina pe primărie care nu le-ar fi dat autorizaţie pentru a continua lucrările pe bulevardul 1 Mai.
„Abia pe 25, luna asta, începem şi dincolo de intersecţie. Cei de la primărie sunt de vină pentru că nu ne-au dat acordul. Nu ştiu din ce cauză, dar noi ne-am fi făcut treaba dacă era aşa“, a intervenit un muncitor.
Situaţia a fost lămurită, în mică măsură, de reprezentanţii Primăriei Craiova, care au explicat că lucrările pe bulevardul 1 Mai nu puteau fi iniţiate, deoarece s-au demarat studii geologice, pentru a se şti la ce adâncime se află pânza freatică.
„Studiile sunt necesare pentru a cunoaşte la ce adâncime poate fi introdusă conducta. Se va veni cu aceasta după intersecţie, apoi se va face o subtraversare a părculeţului de lângă spital pentru a se uni cu conducta existentă“, a declarat Sever Bordu, directorul Direcţiei Proiecte Programe de dezvoltare, tehnică şi investiţii.
Şoferii, sătui de circulaţia restricţionată
Pentru că nu s-au putut realiza studiile geologice în timp ce se intervenea pe strada Tabaci, finalizarea lucrării în acea zonă se va amâna. Pentru cât timp se pare că nu ştiu nici măcar reprezentanţii administraţiei locale. Între timp, cei care au de suferit sunt şoferii.
„De săptămâni bune tot lucrează aici. Ce fac habar n-am, că parcă se mişcă precum melcul. Se vede că lucrează pe bani publici şi nu îi controlează nimeni la sânge. Dacă ar fi lucrat la drumul unuia dintre ei, în câteva zile totul era aranjat, dar aşa… Nepăsarea firmei care se ocupă şi a primăriei şi-a spus cuvântul. Şi tot noi, şoferii, suntem cei afectaţi“, a povestit Marian Niculescu, şofer.
Ieri în faţa Spitalului Judeţean de Urgenţă, alt şofer îi apostrofa pe muncitori că nu îşi fac treaba şi că tărăgănează lucrările. „Cât o să mai ţină? Încă două luni. Am văzut că au băgat conductele ălea, iar acum se omoară de câteva săptămâni să asfalteze drumul. Ca de obicei, e bătaie de joc la adresa noastră, a contribuabililor. Noi dăm banii şi noi suferim“, a adăugat Mircea Costăchescu, şofer.