2.8 C
Craiova
marți, 14 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăActualitateSlalom printre şantiere

Slalom printre şantiere

Din cauza lucrărilor de amploare pentru reabilitarea căilor rutiere din Craiova, şoferii sunt nevoiţi să ocolească uneori cartiere, iar alteori întregul oraş pentru a ajunge la destinaţia dorită

Ca şi când restricţiile de circulaţie şi variantele ocolitoare impuse din cauza lucrărilor la pasajul suprateran de la kilometrul 0 nu erau suficiente, autorităţile se pregătesc să impună noi restricţii. E vorba, de această dată, de cele cauzate de reabilitarea, începând cu primăvara acestui an, a şapte străzi şi bulevarde din Craiova.

Traficul greu, deviat în afara oraşului

Cu două săptămâni în urmă au început lucrările de reabilitare a bulevardelor Olteniei şi Tineretului din Craioviţa Nouă. Acolo, restricţionarea circulaţiei n-a fost prea complicată. Pur şi simplu s-a închis un sens de circulaţie, traficul fiind deviat pe o bandă de pe celălalt sens. Aceste restricţii sunt însă doar începutul, pentru că în cadrul aceluiaşi proiect pe fonduri europene vor mai fi reabilitate străzile Pelendava, Brestei, Amaradia şi Toamnei. La acestea am putea să adăugăm şi lucrările de reabilitare a străzii Fulger, care au început zilele trecute. Alte lucrări înseamnă alte restricţii şi variante ocolitoare.
Comisia de Sistematizare a Circulaţiei Rutiere şi Pietonale de pe lângă Primăria Craiova a decis, zilele trecute, variantele de ocolire a străzilor care vor mai intra în reparaţii chiar de luna aceasta. Prima dintre decizii se referă la devierea traficului greu prin afara oraşului cât timp se vor reabilita străzile Brestei şi Pelendava.
„Cum strada Maria Tănase nu suportă traficul greu, o să fie nevoie ca vehiculele mari să le deviem pe Centura de Nord a Craiovei, în acest sens urmând să se monteze indicatoarele necesare. Astfel, cei care vin dinspre Drobeta Turnu Severin, pe DN 6, şi vor să ajungă în Bechet sau Calafat trebuie să o ia pe Centura de Nord a Craiovei (DN 65 F), apoi la dreapta pe Calea Bucureşti, pe bulevardul Decebal pe sub Podul Electroputere, apoi la dreapta pe strada Caracal, iar din sensul giratoriu pe strada Potelu până la intersecţia cu DN 55 (către Bechet) şi DN 56 (către Calafat). La rândul lor, cei care vin dinspre Calafat şi Bechet o să aibă indicatoare de orientare, care le vor arăta că se lucrează, iar traficul va fi deviat pe varianta inversă celei pe care am expus-o“, a explicat inspectorul de poliţie Alin Apostol, reprezentantul Poliţiei Rutiere Craiova în Comisia de Sistematizare a Circulaţiei Rutiere şi Pietonale de pe lângă Primăria Craiova. După ce se termină lucrările pe Brestei şi Pelendava, va intra în reabilitare strada Amaradiei. Aici se va lucra pe porţiuni. „Prima porţiune va fi de la intersecţia cu strada Constantin Brâncuşi (de la Schimdt) până la strada Doljului, ca variantă ocolitoare fiind strada Nicolae Titulescu – strada Iancu Jianu – strada George Enescu – strada Plevnei – strada Făgăraş – strada Opanez, unde la intersecţia cu strada Amaradiei ar putea fi amplasat un sens giratoriu provizoriu, dacă va fi nevoie. Apoi se va lucra pe tronsonul de la strada Doljului până la bulevardul Dacia. Având în vedere că pe acea porţiune strada e mult mai lată, se va lucra pe cele două benzi de pe un sens, traficul fiind deviat pe o bandă de pe celălalt sens, ca pe bulevardele Olteniei şi Tineretului din Craioviţa Nouă“, a menţionat inspectorul Apostol.
Ultima dintre arterele reabilitate în cadrul celor şase străzi din acest pachet de investiţii este strada Toamnei, traficul urmând să fie deviat pe străzile Viilor şi Teilor.

Greul încă n-a venit

Către vară ori cel târziu din toamnă, circulaţia cu maşina prin Craiova va deveni un adevărat calvar, pentru că ar urma să înceapă lucrările la alte două investiţii-mamut cu fonduri europene. E vorba, pe de o parte, de construcţia pasajului subteran de lângă Universitate, care va impune închiderea circulaţiei pe strada Arieş de la intersecţia cu Calea Bucureşti şi până la Casa Studenţilor, şi de reabilitarea altor trei străzi: Râului, Caracal şi Bariera Vâlcii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS