Reprezentanţii celor mai importante partide s-au înscris în lupta electorală pentru funcţia de primar al Craiovei şi de preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj
Protagoniştii cursei electorale pentru obţinerea funcţiilor de primar al Craiovei şi preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Dolj la scrutinul din 10 iunie şi-au depus candidaturile. Toţi au afişat încredere în forţele lor, susţinând că nu le e teamă de contracandidaţi.
„Îmi place să mă bat, îmi place să câştig“
Zeci de uneperişti s-au adunat cu mic, cu mare, la Primăria Craiova, luni, la ora 13.00, pentru a-l asista pe primarul în funcţie al municipiului, Antonie Solomon, la depunerea candidaturii pentru un nou mandat. Însoţit de vicepreşedintele UNPR, Gheorghe Bică, şi de candidatul aceluiaşi partid la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj, Dan Păloiu, Solomon a intrat încrezător pe uşa Biroului Electoral Craiova, unde şi-a depus atât candidatura sa pentru funcţia de primar, cât şi pe cea a colegilor săi de la UNPR pentru alegerea consiliului local.
La ieşire, primarul în funcție a declarat: „Am o singură dorinţă, aceea de a vedea acest oraş al doilea după Bucureşti – dacă nu reuşim ca mărime, măcar ca frumuseţe, ambient, curăţenie! Nu mi-e teamă de nici unul dintre candidaţi. Sunt adversari puternici, care trebuie luaţi în seamă, dar eu am strategia mea!“. Solomon a spus că se aşteaptă „la o campanie murdară“, însă „eu n-am să fac asta şi nici pe colegii mei nu-i las să facă asta“ şi „le urez succes tuturor celor care doresc să devină primari ai Craiovei“. „Îmi place să mă bat, îmi place să câştig, dar în momentul în care ai câştigat lupta, dacă nu te comporţi cum trebuie înseamnă că nu meriţi victoria. Eu o să fiu acelaşi Antonie Solomon! Îi las pe adversari să mă facă ţigan, lăutar, puşcăriaş, nu le voi răspunde. Dar să nu vorbească de rău Craiova, să nu spună că e un oraş jalnic, al mafioţilor şi interlopilor, asta n-o să accept!“, a declarat actualul primar.
Antonie Solomon candidează nu doar pentru primărie, ci se află şi în fruntea listei propuse de UNPR pentru Consiliul Local Craiova. Al doilea pe lista UNPR a fost propus Sebastian Răduleţu (avocatul lui Solomon), urmat de viceprimarul Teodor Sas. „Echipa de consilieri propusă de mine e cea mai bună! Sper să avem majoritatea, adică peste 14 consilieri, şi atunci o să fie mai uşor să-mi pun în aplicare proiectele, fiindcă în ultima vreme mi-a fost greu în consiliul local“, a recunoscut edilul.
„Actualul preşedinte al CJ Dolj trebuie să predea ştafeta unui om mai tânăr“
Imediat după depunerea candidaturilor la Primăria şi Consiliul Local Craiova, uneperiştii au traversat strada la CJ Dolj, pentru a-şi depune şi acolo candidaturile. În fruntea lor se afla candidatul pentru funcţia de preşedinte al CJ Dolj, Dan Păloiu. Pentru că nimeni din sediul Palatului Administrativ n-a ştiut să le spună unde este sediul Biroului Electoral Judeţean, delegaţia UNPR a fost nevoită să „bântuie“ minute în şir – ba pe la parter, ba pe la etaj – până să găsească locul unde se depun candidaturile. Până la urmă l-a găsit, iar formalităţile au fost îndeplinite. „Plec la acest drum cu gânduri bune! Forţa UNPR este foarte mare şi doresc ca în Dolj să fac tot ceea ce trebuie pentru ca toţi cetăţenii acestui judeţ să o ducă din ce în ce mai bine. Nu mi-e teamă de contracandidaţi. Ei trebuie luaţi în seamă, dar, aşa cum am mai spus, a venit vremea ca domnul actual preşedinte al CJ Dolj să predea ştafeta unui om mai tânăr, mai puternic şi care să facă mult mai multe pentru judeţul Dolj“, a spus Păloiu după depunerea candidaturii.
Deşi candidat la preşedinţia CJ Dolj, Păloiu nu este primul pe lista consilierilor judeţeni, ci se află abia pe poziţia a treia. Primul este tot Antonie Solomon, urmat de Gheorghe Bică.
La nivel judeţean, UNPR mizează pe 30% din voturile electoratului în scrutinul pentru alegerea Consiliului Judeţean Dolj, iar la nivel municipal, potrivit sondajelor făcute de ei, UNPR ar obţine 51% din voturi pentru Consiliul Local Craiova, iar Antonie Solomon ar primi 68% dintre voturile pentru funcţia de primar.
„Craiova nu are nevoie de un nou Bulucea“
Tot luni, dar la ora 15.00, şi-a depus candidatura pentru funcţia de primar al Craiovei şi preşedintele organizaţiei municipale a PDL, viceprimarul Mărinică Dincă. Cu aceeaşi ocazie a fost depusă şi lista de consilieri propusă de PDL pentru alegerea Consiliului Local Craiova.
„Candidez la Primăria Municipiului Craiova având două obiective majore: să ofer siguranţă craiovenilor și să le redau demnitatea. Când spun siguranță, mă refer la ordinea publică de pe străzi, la scăderea infracționalității, la eliminarea problemei haitelor de câini maidanezi, la siguranța zilei de mâine a fiecărui craiovean, și aici am în vedere atragerea de investiții și crearea de locuri de muncă. Atunci când spun demnitate, mă gândesc la a le reda craiovenilor mândria de a fi oltean și mai ales dorința de a rămâne sau a reveni acasă. Acasă în Craiova, unde să aibă condiții civilizate de trai, adică drumuri bune, parcări suficiente, apă și canalizare, spitale în care să mergi cu încredere.
Pentru că un primar trebuie să-și respecte orașul, nu doar să îl iubească. O dată la patru ani, stă în puterea craiovenilor să pună ștampila pe numele unui gospodar, pe numele unui om care să reprezinte cu cinste Bănia, nu al unui cetățean care face imagine proastă orașului. Craiova nu are nevoie de un nou Bulucea!“, a spus Mărinică Dincă, candidatul PDL la funcția de primar al Craiovei.
Alături de Dincă, pe lista consilierilor propuşi de PDL se mai află Dan Cherciu, Marian Vasile, Dan Daşoveanu, Marinel Florescu ş.a.
„Nu s-a întâmplat mare lucru la nivelul Doljului sub conducerea PSD“
Din partea PDL şi-a depus ieri candidatura la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj cel mai combativ consilier judeţean al acestui partid, Ştefan Stoica. Acesta a declarat că a luat decizia de a candida la această funcţie deoarece în 22 de ani „nu s-a întâmplat mare lucru la nivelul Doljului sub conducerea PSD“. Stoica a spus că în această perioadă populaţia a scăzut, iar tinerii au plecat la muncă în alte ţări. Candidatul PDL a acuzat actuala conducere a CJ că nu a reuşit să facă nimic cu cele peste 220 de hectare de la marginea Craiovei, oferite de Ministerul Apărării Naţionale. „Nici utilităţile nu s-au adus“, a spus Stoica. El a acuzat şi dezinteresul actualei conduceri pentru sănătatea populaţiei, deoarece spitalul judeţean pe care îl are în administrare este o „clădire insalubră“. Stoica nu a uitat nici de lipsa investiţiilor în sport, amintind de ruina Stadionului Tineretului.
Legat de candidatura sa, candidatul PDL a spus că speră ca oamenii să nu mai voteze emoţional şi să aprecieze un candidat tânăr şi o echipă de consilieri judeţeni pe măsură. „Noi, oltenii, suntem oameni inteligenţi. De 22 de ani ne promit că se va întâmpla ceva“. Europarlamentarul Marian Jean Marinescu, prezent şi el la depunerea candidaturii lui Ştefan Stoica, a declarat că acesta este singurul care poate face ceva în Dolj. „Noi vom avea o campanie normală. Sper ca oamenii să se uite pe fereastră şi să voteze în consecinţă“, a spus el.
Pe lista candidaţilor PDL pentru funcţiile de consilieri judeţeni, pe lângă Ştefan Stoica se mai află Daniel Drîgnei, Cosmin Călin şi Nichi Motoi.
Tot ieri, actualul preşedinte al CJ Dolj, pesedistul Ion Prioteasa, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în fruntea acestei instituţii, iar senatorul PSD Lia Olguţa Vasilescu s-a înscris în lupta electorală pentru funcţia de primar al Craiovei.