0.1 C
Craiova
duminică, 5 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăActualitateCampanie de informare pentru șoferii de camioane și autocare care călătoresc în Marea Britanie

Campanie de informare pentru șoferii de camioane și autocare care călătoresc în Marea Britanie

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România, alături de  Ambasada Marii Britanii în România și Ministerul Afacerilor Interne – Poliția de Frontieră română demarează o amplă campanie de informare pentru șoferii de camioane și autocare care călătoresc în Marea Britanie. Campania de informare se va desfășura începând cu luna februarie 2015, în principalele puncte de trecere a frontierei de la frontiera cu statele vecine, astfel: Vârșand, Nădlac, Turnu, Borș, Salonta, Petea, Halmeu, Sculeni, Albița, Oancea, Negru Vodă, Ostrov, Giurgiu, Bechet, Calafat, Jimbolia, Stamora Moravița, Porțile de Fier I.

Misiunea campaniei de informare este de a aduce informaţii pertinente şi actuale despre modalităţile în care șoferii de camioane sau autocare pot preveni atât migraţia ilegală, cât şi furtul de şi din camioane atunci când călătoresc în Marea Britanie.
În acest context, pe parcursul campaniei vor fi distribuite trei broșuri informative pentru șoferii români de camioane și autocare, cu privire la „Codul de practică”, „Prevenirea furturilor de şi din camioane” şi „Prevenirea migrației ilegale”. Cele trei broșuri, disponibile într-un număr total de 600.000 de exemplare, detaliază sfaturi practice și oferă date de contact ale autorităţilor competente care pot fi sesizate în cazul unui incident:

• Broșura „Prevenirea migrației ilegale” urmărește creșterea conștientizării  șoferilor de camioane și autocare cu privire la faptul că există imigranți care încearcă să intre pe teritoriul Marii Britanii în mod ilegal. Şoferii care călătoresc în Marea Britanie trebuie să aibă pus la punct un sistem eficient pentru a preveni implicarea  involuntară în migrația ilegală. Broșura arată că urmând câțiva pași simpli şi asigurând vehiculul, se pot reduce întârzierile de pe traseu. De asemenea, se pot evita penalităţi de până la 2.000 de lire sterline pentru fiecare persoană nedeclarată găsită în interiorul vehiculului.

• Broșura „Prevenirea furturilor de şi din camioane” este un instrument foarte util șoferilor de camioane, având în vedere faptul că infracțiunile din domeniul transporturilor rutiere cauzează pierderi economice enorme şi întârzieri în industria transporturilor. Camioanele şi marfa transportată de acestea sunt de cele mai multe ori foarte valoroase; punând în aplicare sfaturile practice oferite prin această broșură, se pot preveni furturile de autocamioane şi reduce şansele de a deveni o victimă a infracțiunilor.

• Broșura „Codul de Practică” detaliază măsurile  şi procedurile ce trebuie urmate de către persoanele care operează un sistem de prevenire a transportului clandestin de persoane în Marea Britanie, în ceea ce priveşte vehiculele.
Cu ocazia lansării acestei campanii de informare și prevenire pentru șoferii români de camioane și autocare ce călătoresc în Marea Britanie, domnul Radu Dinescu, Secretar General UNTRR a declarat: „Ne bucură faptul că alături de Ambasada Marii Britanii în România şi Poliția de frontieră română am demarat această campanie care abordează teme sensibile şi de actualitate cu care se confruntă transportatorii rutieri de marfă şi persoane. Este convingerea tuturor autorităților implicate în acest demers că doar printr-o informare corectă și prin instrumente de prevenire, se poate ajunge la o diminuare a incidentelor și la siguranța tuturor”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS