31.2 C
Craiova
marți, 2 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDominique Strauss-Kahn - noul consilier economic al lui Raul Castro ?

Dominique Strauss-Kahn – noul consilier economic al lui Raul Castro ?

După ce a condus FMI în perioada 2007-2011, după implicarea să într-o serie de scandaluri de răsunet, Dominique Strauss-Kahn încearcă să-şi refacă imaginea de profesor şi economist respectat.

Versiunea europeană a sitului de informaţii politice „Politico” (cu sediul la New York) a difuzat o informaţie potrivit căreia Dominique Strauss-Kahn ar putea deveni consilierul economic al şefului statului cubanez, Raul Castro. Economistul francez va avea misiunea de a oferi soluţii vizând reluarea schimburilor comerciale între Havana şi Washington, după restabilirea relaţiilor diplomatice. Surse apropiate lui DSK au relatat că, după patru ani de complicaţii de ordin juridic şi linşaj mediatic, fostul patron al celei mai înalte instituţii financiare mondiale, încearcă să-şi refacă imaginea de profesor şi economist respectat.Relansarea intenţionează să şi-o facă nu în Franţa, ci în afară ei, de dată această prin implicarea în problemele economice dificile ale Cubei.
„Doctorul” DSK – la căpătâiul economiilor în până
Implicarea lui Strauss-Kahn în Cuba nu este primul angajament de acest fel. În 2013, el devenea consilier economic pentru guvernul Serbiei, oferind soluţii ce vizau restructurarea datoriei externe a acestei ţări şi atragerea de investitori străini. În luna mai a aceluiaşi an, DSK era prezent la Forumul economic anual de la Astana(Kazahstan) . Anul trecut,se află pe culoarele instituţiilor financiare din Rusia unde i s-au solicitat propuneri de reforme axate îndeosebi pe pieţele de desfacere externe. DSK şi-a făcut cunoscute opiniile şi în privinţa modului de ieşire din gravă criză actuală a Greciei, opinii ce se regăsesc, în parte, şi în poziţia actuală a actualei şefe a FMI, Christine Lagarde. Astfel, la sfârşitul lunii iunie, DSK a afirmat că el, personal, nu ar valida modul în care este tratat dosarul grec. Într-o notă de trei pagini, intitulată „să învăţăm din greşeli”, postată pe Twiter, Strauss-Kahn sugera suspendarea oricărei noi finanţări a Greciei, dar extinderea termenului de rambursare a împrumuturilor şi o reducere a datoriei elene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS