28.4 C
Craiova
duminică, 30 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEgiptul a inaugurat segmente lărgite ale Canalului Suez

Egiptul a inaugurat segmente lărgite ale Canalului Suez

(Foto: bbc.com)
(Foto: bbc.com)

Autorităţile egiptene au inaugurat ieri segmente lărgite ale Canalului Suez, care face legătura între Marea Mediterană şi Marea Roşie, informează Mediafax.ro. Inaugurarea a avut loc în cadrul unei ceremonii la care au participat zeci de lideri străini, între care preşedintele Franţei, Francois Hollande şi premierul Rusiei, Dmitri Medvedev. Italia a fost reprezentată de ministrul Apărării, Roberta Pinotti. Preşedintele Egiptului, Abdel Fattah al-Sisi, a fost primul care a parcurs noile secţiuni, la bordul iahtului istoric Mahroussa, prima navă care a parcurs Canalul Suez, în anul 1869.

Lucrările pe Canalul Suez au fost finalizate la sfârşitul lunii iulie şi permit dublarea traficului naval pe segmente care însumează 72 de kilometri din totalul de 193 de kilometri. Canalul iniţial a fost extins pe o porţiune de 37 de kilometri şi a fost construit un nou segment cu lungimea de 35 de kilometri. Graţie lucrărilor, Guvernul Egiptului speră să obţină încasări de 10-11 miliarde de dolari pe an, comparativ cu 5 miliarde în prezent.

Canalul Suez a fost inaugurat în anul 1869 şi permite trecerea navelor din Marea Mediterană în Marea Roşie prin evitarea Capului Bunei Speranţe, situat în sudul Africii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS