19 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIncident armat într-un tren din Franța. Trei persoane au fost rănite

Incident armat într-un tren din Franța. Trei persoane au fost rănite

Un incident armat a avut loc vineri după-amiază, într-un tren care circula pe ruta Amsterdam (Olanda) – Paris (Franţa), în urma căruia cel puțin trei persoane au fost rănite, inclusiv actorul francez Jean-Hugues Anglade, scrie publicația Voix du Nord, citat de Mediafax.

„Un bărbat a deschis focul, vineri, într-un tren Thalys care circula între Amsterdam şi Paris. Autorul atacului a fost imobilizat de pasageri şi arestat apoi în Gara Arras (nordul Franţei)”, a precizat purtătorul de cuvânt al companiei feroviare SNCF.

Autorul atacului avea asupra sa arme albe și arme de foc, a mai precizat acesta.

Conform unor surse, autorul atacului a deschis focul cu o mitralieră de tip Kalaşnikov, fiind imobilizat de doi militari americani care erau pasageri în tren. Autorităţile franceze anchetează ipoteza unui atac terorist.

Printre răniți se numără și actorul, regizorul şi scenaristul Jean-Hugues Anglade.

„Pasagerii sunt în siguranţă, situaţia este sub control. Trenul a fost oprit, iar serviciile de urgenţă au intervenit”, a comunicat compania Thalys.

Premierul belgian a catalogat incidentul drept un act de terorism, dar Franţa, pe teritoriul căreia a fost arestat individul, nu s-a pronunţat în această privinţă. Totuşi, la anchetă participă şi departamentul antitero.

Atacatorul ar fi locuit în Spania până în 2014, ar fi călătorit apoi în Siria, de unde s-a întors în Europa şi s-a stabilit în Franţa. Cetăţeanul marocan a fost transportat în această dimineaţă la o secţie de poliţie de lângă Paris.

Atacul a avut loc în jurul orei locale 18.00, când trenul de mare viteză care făcea legătura între Olanda şi Franţa se afla încă pe teritoriul Belgiei.

Atacatorul a fost descris de poliţia franceză drept un bărbat de 26 de ani de origine marocană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS