28.4 C
Craiova
duminică, 30 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCinci români, judecaţi la Bruxelles pentru uciderea unui bijutier în 2010

Cinci români, judecaţi la Bruxelles pentru uciderea unui bijutier în 2010

Imagine furnizată de Shutterstock.

Cinci români sunt judecaţi la Bruxelles pentru uciderea unui bijutier din oraş, în 2010, informează Mediafax.ro. Cei cinci, cu vârste cuprinse între 30 şi 44 de ani, au fost acuzaţi de uciderea bijutierului Dominique Legros, în timpul unui furt. Victima a fost găsită moartă în magazinul de bijuterii unde lucra, prezentând răni la nivelul capului şi având mâinile şi picioarele legate. În urma autopsiei s-a constatat că aceasta a murit prin strangulare, înainte de a suferi mai multe răni la nivelul feţei.

Avocaţii celor cinci români spun că geamurile de securitate, prevăzute cu sistem anti-glonţ, sunt problematice, afirmând chiar că acuzaţii sunt „în cuşcă”. De asemenea, avocaţii au cerut un sistem mai bun de comunicare cu clienţii lor. „Două telefoane între avocaţi şi boxa celor cinci acuzaţi este prea puţin”, au declarat avocaţii apărării. Ei subliniază, de asemenea, că clienţii lor nu vorbesc limba franceză şi că, deşi traducătorii sunt prezenţi, această situaţie nu facilitează derularea procesului.

Cei cinci români sunt consideraţi foarte periculoşi, iar Curtea de Justiţie de la Bruxelles va fi intens supravegheată de poliţie pe durata dezbaterilor, care ar trebui să se încheie în aproximativ două săptămâni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS