Dovleacul este bogat în antioxidanţi şi vitamine. Este sărac în calorii şi conţine vitamina A, flavonoizi polifenolici şi caroten din abundenţă. Datorită cantităţii însemnate de betacaroten (120 mg), de potasiu (230 mg), o cantitate modestă de sodiu (2 mg) şi puţine calorii (13 la 100 g), dovleacul contribuie la protecţia împotriva bolilor de inimă, cancerului şi împotriva disfuncţiilor mentale. Cel de al doilea “ingredient” important pe care îl conține dovleacul este potasiul. Acest mineral vă energizează și ține tensiunea sub control. În plus, conținutul bogat de fibre asigură buna funcționare a digestiei și previne apariția bolilor cardiovasculare, a asteniei, cât și a cancerului. Mierea și scorțioșoara au de asemenea proprietăți excelente de vindecare datorită multitudinii de elemente pe care le conțin fiecare.
Mod de preparare
Se taie dovlaecul în bucăți mari, se așează într-o tavă unsă cu ulei, se bagă în cuptorul încins, la foc mic. Se coace 30-35 de minute. După ce s-a mai răcit se unge cu miere și se presară scorțioșoară și coajă de lămâie. Sursa: http: www.doctorulzilei.ro