Constructorul auto francez Renault va rechema în service 15.000 de vehicule pentru a le verifica şi a le regla în mod corect astfel încât sistemul de filtrare să funcţioneze în toate condiţiile de temperatură, a declarat marţi ministrul francez al Mediului, Segolene Royal. Declaraţiile vin în contextul criticilor la adresa companiei cu privire la anumite modelele sale au depășit normele de emisii de CO2 și oxizi de azot. Şi Volkswagen a fost implicat într-un scandal de proporţii în urma unor teste care au arătat depășirea normelor de emisii poluante.
Reprezentanţii Renault au promis luni seară că, în următoarele săptămâni, vor prezenta un plan tehnic privind reducerea diferențelor între emisiilor vehiculelor sale în condiții reale și cele din normele de omologare.
Guvernul francez a înființat o comisie guvernamentală pentru a testa emisiile poluante a 100 de automobile, după ce grupul german Volkswagen a recunoscut că a echipat 11 milioane de motoare diesel cu un software care falsifică emisiile poluante.
Săptămâna trecută, Guvernul francez a anunțat că 11 vehicule, provenite atât de la producători francezi cât și internaționali, au fost testate iar rezultatele au arătat că nici un alt producător, în afară de Volkswagen, nu a utilizat un software care să falsifice rezultatele testelor de poluare. Însă rezultatele au arătat că emisiile unor automobile Renault, alături de alte automobile produse de constructori străini, depășesc limitele privind emisiile de dioxid de carbon și oxizii de azot.
În 2015, vânzările mondiale ale grupului Renault au crescut cu 3,3% până la nivelul record de 2,801 milioane vehicule. Grupul francez a precizat că marca Dacia a stabilit un nou record de vânzări, 550.920 autoturisme și utilitare fiind vândute la nivel mondial, în creștere cu 7,70% comparativ cu 2014.
Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piața auto europeană.