35.1 C
Craiova
luni, 1 iulie, 2024
Știri de ultima orăActualitateȚigări de peste 150.000 lei confiscate, o persoană reținută în PTF Siret pentru trecere ilegală a frontierei

Țigări de peste 150.000 lei confiscate, o persoană reținută în PTF Siret pentru trecere ilegală a frontierei

Polițiștii de frontieră de la ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat țigări de proveniență ucraineană în valoare de peste 152.000 lei, marfă care urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din România, se arată într-un comunicat transmis sâmbătă AGERPRES de purtătorul de cuvânt al instituției, Radu Lungu.

Potrivit sursei citate, în timpul unor misiuni de supraveghere și control la frontiera de stat, lucrători din cadrul Sectoarelor Poliției de Frontieră Negrești Oaș și Sarasău au descoperit 15.850 de pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 143.500 lei, ce au fost ridicate în vederea confiscării. În acest caz se efectuează cercetări în vederea identificării și reținerii persoanelor implicate. Totodată, în Sectorul PF Valea Vișeului au fost observate două persoane, în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Bistra, care transportau colete voluminoase. La cercetări s-a stabilit că persoanele implicate sunt doi bărbați, cetățeni români, domiciliați pe raza comunei Bistra — Maramureș, iar coletele abandonate atunci când au fost văzuți conțin țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 6.700 lei, ce au fost ridicate în vederea confiscării. Cei doi bărbați sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

Lucrători de la PTF Siret — Suceava au observat o femeie care, după ce a intrat în țară, nu s-a prezentat la control, ci s-a deplasat pe sensul de ieșire din România. Polițiștii de frontieră au somat-o să se oprească, însă ea a încercat să fugă. Femeia a fost reținută și le-a spus polițiștilor de frontieră că intenționa să-și ia o cafea de la tonomatul de pe sensul de ieșire din țară, după care s-ar fi întors în Ucraina. În urma controlului, au fost descoperite ascunse pe corpul femeii, sub îmbrăcăminte, dar și în poșeta acesteia, 210 pachete de țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 2.100 lei. Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar femeia este cercetată pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat.

Sursa: AGERPRES

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS