Ofițerii Direcției de Investigare a Criminalității Economice au făcut miercuri 55 de percheziții în București, Ploiești, Alexandria, Buzău, dar și în Dolj, Olt, Giurgiu, Neamț și Ilfov, fiind vizați 23 de suspecți care au înșelat mai multe persoane prezentându-se drept brokeri. Prejudiciul a fost stabilit de anchetatori la aproximativ un milion de euro, în condițiile în care au fost identificate numai 19 persoane înșelate.
Acțiunea a fost coordonată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, care au precizat că, „în perioada 2013 – 2015, cei 23 de suspecţi persoane fizice, prezentându-se sub calitatea falsă de brokeri şi reprezentanţi ai societăţii de servicii de investiţii financiare Y.T.FX, înregistrată în Republica Mauritius, dar care nu este autorizată să presteze servicii de investiţii financiare în România, folosindu-se în mod fraudulos de platforma de tranzacţionare on-line Y.T.FX, au determinat mai multe persoane, cărora le-au creat convingerea că investesc în mod real, să depună sume consistente de bani în conturi bancare cu scopul de a fi investiţi/folosiţi la operaţiuni pe piaţa de capital“. Problema este că operaţiunile pe piața de capital nu au avut loc, iar sumele de bani au fost însuşite de suspecți.
La rândul lor, reprezentanții Poliției Române au explicat că victimele au fost ademenite „cu iluzia unor câștiguri rapide, însă, în realitate, banii nu ar fi fost investiți pe piața de capital, ci ar fi fost depuși de victime direct în conturile unor persoane juridice nerezidente. Mare parte din bani ar fi urmat trasee financiar- bancare către Bulgaria, Cipru și Israel, iar o parte din bani ar fi fost redistribuiți către persoanele implicate în activitatea infracțională“. De altfel, operațiunile financiare au fost făcute pe platforme de tranzacționare „create artificial, fără nici o aprobare sau autorizare a instituțiilor cu atribuții în domeniu“, după cum au mai precizat anchetatorii.
De altfel, încă din vara anului 2014, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a emis o avertizare cu privire la tranzacțiile FOREX. Mai exact, ASF a comunicat faptul că platforma care poate fi accesată de pe pagina www.youtradefx.com/ro nu este pusă la dispoziţie de un intermediar autorizat şi supravegheat de Autoritate, iar societatea YT Global Management SRL nu este autorizată să presteze servicii și activități de investiții financiare. De asemenea, ASF a emis o alertă în legătură și cu AS INVEST și cu firmele care fac parte din grupul YOUTRADEFX, care nu sunt autorizate să presteze servicii și activități de investiții financiare.
Înșelați cu un milion de euro de falși brokeri
ȘTIRI VIDEO GdS
Ultimele stiri
Toate
- Toate
- Administratie
- Admitere
- Advertoriale
- Afaceri de succes
- Agricultura
- Auto
- Autostrada Olteniei
- Bacalaureat
- Bancuri
- Bani & Afaceri
- Bani Europeni
- Baschet
- Black Friday
- Casa si gradina
- Cultura
- Diete si fitness
- Dolj
- Educatie
- Europa
- Eveniment
- Featured
- Finante
- Fotbal
- Gadgets
- Gaming
- Gazeta mea
- Gorj
- Handbal
- Horoscop
- Imobiliare
- International
- Interviu
- Investigatii
- IT&C
- Local
- Magazin
- Mama si copilul
- Medicina
- Mehedinţi
- Mobile
- National
- Olt
- Oltenia Business
- Opinii
- Politica
- Publireportaj
- Razboi Ucraina
- Retete culinare
- Sanatate
- Sport
- Stiri mondene
- Tehnologie
- Tenis
- Vacante si calatorii
- Vâlcea
- Viata sanatoasa
- Volei