18.4 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSuspiciuni de neglijență în serviciu la Aeroportul Otopeni

Suspiciuni de neglijență în serviciu la Aeroportul Otopeni

Poliţiştii de frontieră cercetează posibile fapte de neglijenţă în serviciu ce ar fi fost comise de angajații unor firme care operează la Aeroportul Otopeni, după ce zeci de pasageri ai unei curse charter Corfu-Bucureşti, au intrat în ţară fără să le fie controlate documentele.

”Poliţia de Frontieră s-a autosesizat şi face cercetări pentru posibile fapte de neglijenţă în serviciu la nivelul unor firme care operează la Aeroportul Otopeni după ce, pe 7 iunie, zeci de pasageri ce veneau din Corfu au intrat în ţară fără controlul documentelor, aşa cum cere procedura”, au precizat reprezentanții Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră(IGPF) pentru Mediafax.

Este vorba despre o cursă charter Corfu-Bucureşti, cu escală la Cluj, în care se aflau 180 de pasageri, cei mai muți fiind cetățeni români. Imediat după ce avionul a aterizat pe Otopeni, oamenii au fost preluaţi cu două autobuze iar o parte au fost duşi la terminalul sosiri interne, unde nu le-a fost făcut controlul documentelor. Astfel, aceştia au intrat în ţară fără să fie verificaţi de poliţiştii de frontieră, aşa cum prevede procedura obligatorie în cazul curselor externe.

Oficialii din cadrul IGPF mai spun că au fost audiaţi angajaţi ai companiei aeriene, dar şi ai firmei care operează respectivele autobuze. Sursele citate mai spun că nu ar fi vorba despre un incident grav de securitate, întrucât pasagerii au fost verificaţi prin sistemul special de la Unitatea Naţională privind Pasagerii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS