20.9 C
Craiova
joi, 19 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Acțiunile polițiștilor rutieri continuă

Craiova: Acțiunile polițiștilor rutieri continuă

Ieri, 16 iunie a.c., polițiștii rutieri craioveni au organizat în municipiul Craiova o acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere generate de nerespectarea semnificației culorilor semaforului electric aflat în funcțiune, în scopul conștientizării conducătorilor auto cu privire la importanța respectării normelor rutiere. În cadrul acțiunii, polițiștii au constatat 50 de abateri de natură contravențională, pentru sancționarea cărora, au aplicat amenzi în valoare de peste 10 000 lei. Dintre acestea, 16 sancțiuni au fost aplicate unor conducători auto care nu au respectat semnificația culorilor semaforului. De asemenea, oamenii legii au reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce 14 permise de conducere și au retras 5 certificate de înmatriculare.
Astfel că, în cadrul acțiunii, polițiștii l-au depistat pe G. Petrică, în vârstă de 30 de ani din Craiova, care a condus un autoturism pe Calea Bucureşti, iar la intersecția semaforizată cu strada Fraţii Goleşti, nu a respectat semnificaţia culorii roşii a semaforului electric. Craioveanul a fost sancţionat cu amendă în valoare de 500 lei și i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 zile.
Tot ieri, 16.06.2016, în jurul orei 16.00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Craiova l-au depistat pe F. Liviu, în vârstă de 49 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul 1 Mai, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, pe numele său fiind întocmit un dosar penal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS