Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat că pentru următoarele două zile cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse şi cu caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, în prima parte a intervalului în vestul, nordul, centrul ţării şi la munte, apoi în regiunile estice, sudice, centrale şi doar pe arii restrânse în rest.
Miercuri, instabilitatea atmosferică se va accentua treptat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse şi cu caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, în prima parte a intervalului în vestul, nordul, centrul ţării şi la munte, apoi în regiunile estice, sudice, centrale şi doar pe arii restrânse în rest. Izolat, cantităţile de apă vor depăşi 25…30 l/mp şi va cădea grindină. Valorile termice vor fi în creştere în cea mai mare parte a ţării, cu precădere în regiunile extracarpatice, unde local vremea va deveni călduroasă. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 şi 32 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, unde vor crea din nou disconfort. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 11 şi 21 de grade.
Joi, vremea se va răcori în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 de grade în nordul ţării şi în depresiuni şi 30 de grade în extremitatea de sud, iar cele minime se vor situa, în general, între 7 şi 17 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, averse şi descărcări electrice, mai ales ziua, în Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei, zona Carpaţilor Orientali, estul Carpaţilor Meridionali şi pe arii restrânse în rest. Izolat se vor aduna cantităţi mai importante de apă şi se menţin condiţii pentru căderi de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, local cu unele intensificări, îndeosebi în nord-est, sud-vest şi la munte.