Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunțat că, la această oră, nu sunt semnalate drumuri naţionale cu circulaţia întreruptă din cauza unor evenimente rutiere sau a vremii nefavorabile.
În judeţul Vâlcea, pe DN64 Râmnicu -Vâlcea – Drăgăşani, în localitatea Ioneşti, un autotren a rupt o poartă de gabarit amplasată înaintea unui pod de cale ferată. Până la înlocuirea acesteia, autovehiculele circulă deviat, pe un drum lateral (între kilometrii 86+990 şi 87+950).
În județul Argeș, până în data de 15 octombrie 2016, pe strada Serelor din comuna Bascov, care face legătura dintre autostrada A1 și pasajul rutier Bascov de pe DN7, se execută lucrări la canalizare. Circulaţia rutieră pe segmentul de drum DN7 – ieşire pasaj către A1 se desfăşoară pe câte o bandă, în ambele sensuri (segmentul de drum fiind alcătuit din patru benzi), pe porţiuni de 150 de metri.
Tot în județul Argeș, până în data de 16 octombrie 2016, pe DN65 Pitești – Slatina, la kilometrul 109, în zona localității Albota, se execută lucrări de reparații la un pod. Din acest motiv, circulația rutieră în zona lucrărilor se desfășoară pe un fir, alternativ, fiind dirijată de semafoare electrice.
De asemenea, în perioada 3 – 6 octombrie 2016 şi în ziua de 7 octombrie 2016, în intervalul orar 7.00 – 12.00, se vor executa lucrări pe DN65, la kilometrul 107+018 (în zona localităţii Lunca Corbului), iar din această cauză se va circula restricționat, pe o bandă, alternativ, dirijat de piloţi de trafic sau semaforizat.
În judeţul Sibiu, traficul rutier se desfăşoară pe o bandă, alternativ, pe DN7 Sibiu – Râmnicu Vâlcea, în zona Turnu Spart (între localităţile Boiţa şi Lazaret), din cauza unor lucrări care se execută la podul peste pârâul Meghiş. În acest punct apar frecvent probleme de fluență a circulației auto.
Tot pe Valea Oltului, pe DN7, în judeţul Vâlcea, până în data de 15 noiembrie 2016, pentru a se permite executarea lucrărilor de consolidare a viaductului Cârligu Mic, circulația rutieră se va desfăşura restricționat, pe o bandă, alternativ, pe sectorul kilometric 200+300 de metri – 201+325 de metri. Şi în această zonă se vor forma deseori coloane de autovehicule.
DN7C (Transfăgărăşan) este deschis pe sectorul cuprins între kilometrii 104+000 (Piscu Negru, judeţul Argeş) și 130+800 (cabana Bâlea-Cascadă, judeţul Sibiu). Totuşi, pe acest tronson este interzisă circulaţia pe timpul nopţii, în intervalul orar 21:00 – 7:00.
DN67C (Transalpina) este redeschis între kilometrii 34+800 (Rânca, judeţul Gorj) și 59+800 (Obârşia Lotrului). Pe acest sector de drum, accesul autovehiculelor este interzis în intervalul orar 20:00-07:00, iar viteza maximă de deplasare este de 30 km/h. Este instituită şi restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.
Având în vedere că pe DN67C-Transalpina şi pe DN7C-Transfăgărăşan a nins în zona alpină, sunt necesare anvelope de iarnă (chiar dacă partea carosabilă a fost curăţată de utilaje de deszăpezire).
Pe autostrada A1 Orăștie – Sibiu circulația este oprită între nodurile rutiere Săliște și Cunța (km 270+020 – km 292+455), în vederea remedierii degradărilor constatate la kilometrul 275+650 de metri. Autovehiculele sunt deviate pe DN1.
În judeţul Buzău, pe DN10 Brașov – Buzău, în zona Siriu, din cauza lucrărilor de reparaţie a viaductului Stânca Teherău (la kilometrul 85+534 de metri), este restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Este instituită şi restricţie de viteză de 10 km/h. Ruta ocolitoare pentru traficul greu este DN1B Buzău – Ploieşti, DN1A Ploieşti – Cheia – Săcele, DN1 Săcele – Braşov.
Pe DN66 Bumbeşti-Jiu – Petroşani (pe sectorul cuprins între kilometrii 93+500 şi 126) se execută lucrări, fiind impuse unele restricţii, iar în câteva puncte se circulă cu ajutorul semafoarelor, alternativ.
Pe DN13C, pe sectorul Vânători (judeţul Mureş) – Cristuru Secuiesc (judeţul Harghita), este restricţionată circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 10 tone, din cauza unui podeţ avariat de o viitură.
Tot din cauza unui pod avariat de o viitură, în judeţul Suceava, traficul greu (autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) este restricţionat pe DN17A, pe tronsonul Vatra Moldoviţei – Ciumârna (între kilometrii 23 şi 27).
În judeţul Constanţa, în perioada 12 septembrie 2016 – 30 noiembrie 2016, circulaţia rutieră pe podul de la Agigea (pe DN39, km 8+988) este închisă total, pentru toate categoriile de vehicule, în vederea execuției și finalizării lucrărilor de reabilitare a acestuia.
Rutele ocolitoare recomandate sunt:
– către Mangalia: nod rutier A4 (intersecţie cu DN39, Agigea) – A4 (intrare port Constanţa-Sud) – podul nou peste Canalul Dunăre-Marea Neagră – bretea de acces la DN39A – DN39A – intersecţie cu DN39 – DN39 Eforie-Nord – Mangalia;
– către Negru Vodă: nod rutier A4 (intersecţie cu DN39, Agigea) – A4 (intrare port Constanţa-Sud) – podul nou peste Canalul Dunăre-Marea Neagră – bretea de acces la DN39A – DN39A – intersecţie cu DN39 – DN39 Eforie-Nord – Agigea – DN38 Agigea – Negru Vodă (detalii pe pagina de internet a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România).
Potrivit Secției Regionale de Poliție Transporturi Brașov, în vederea efectuării legăturii liniei secundare 208 Sibiu – Copşa Mică cu Magistrala 300 (Culoarul 4 PAN EUROPEAN), se efectuează lucrări de reparaţii şi modernizare la infrastructura feroviară iar din această cauză, între stațiile de cale ferată Şeica Mare și Copşa Mică (județul Sibiu), traficul feroviar este întrerupt. Circulația trenurilor se desfășoară normal, cu transbordarea auto a călătorilor între stațiile de cale ferată menționate.
Având în vedere informarea referitoare la precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă, chiar ninsoare (în zona montană) emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie pentru perioada 6 octombrie, ora 10:30 – 7 octombrie, ora 10:00 (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=92), le recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu viteză adaptată în funcţie de starea carosabilului, să mărească distanţa în mers între autovehicule şi să folosească luminile de întâlnire inclusiv pe timpul zilei. În cazul în care se va depune strat de zăpadă pe partea carosabilă, reamintim că anvelopele de iarnă sunt obligatorii.