22.9 C
Craiova
duminică, 29 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCioloș spune că exercițiul "Seism 2016" arată punctele potențial vulnerabile și lucrurile care trebuie îmbunătățite

Cioloș spune că exercițiul „Seism 2016” arată punctele potențial vulnerabile și lucrurile care trebuie îmbunătățite

Exercițiul de amploare derulat de Ministerul Afacerilor Interne privind simularea unui cutremur permite identificarea punctelor potențial vulnerabile și lucrurile care trebuie îmbunătățite, a declarat miercuri premierul Dacian Cioloș.
„Din punctul meu de vedere, cu elementele pe care le am până acum, exercițiul a fost foarte util tocmai pentru că ne-a permis să tragem câteva concluzii de puncte potențial vulnerabile, unde lucrurile trebuie îmbunătățite. Și cred că ăsta este modul responsabil în care putem ameliora activitatea unor astfel de instituții, cu exerciții pe teren, dincolo de dotări și dincolo de modificările legislative”, a afirmat Cioloș, la începutul ședinței de Guvern.
El a precizat că de acest exercițiu au știut doar trei persoane.

„Au știut de această simulare doar trei persoane din stat. Nu e dovada unei lipse de coordonări între instituții, ci e tocmai dovada că acest exercițiu s-a vrut o surpriză pentru instituțiile care sunt implicate pentru a vedea capacitatea de reacție. N-avea niciun sens să ne coordonăm și să spunem la toată lumea data și ora în care vom declanșa acest exercițiu, pentru că ar fi lipsit efectul surpriză și cutremurele când vin nu ne anunță cu câteva zile înainte, ci atunci când se întâmplă trebuie să reacționăm imediat”, a explicat Cioloș.
Prim-ministrul a adăugat că acest exercițiu, desfășurat pe durata a două zile, va fi finalizat miercuri după-amiază.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS