22.9 C
Craiova
duminică, 29 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFinal de campanie electorală în Statele Unite

Final de campanie electorală în Statele Unite

Cu câteva ore înaintea unui scrutin decisiv pentru soarta Americii, Hillary Clinton şi Donald Trump sunt relativ egali în sondajele de opinie. Cei doi au avut ultimele întâlniri electorale. De astăzi, atenţia se mută la New York, unde se afla centrele electorale ale echipelor celor doi.

Poliţia din New York a luat măsuri excepţionale de securitate pentru următoarele zile. Vor fi desfăşurate forţe suplimentare în aeroporturi, gări, tuneluri şi în jurul podurilor. Atât Hillary Clinton cât şi Donald Trump şi-au stabilit sediile pentru mitingurile din noaptea alegerilor la New York.

Hillary Clinton, candidat democrat: „Suntem cu toţii de acord, a fost o campanie lungă. Dar, mâine, vom alege noul preşedinte.  Sunt câteva lucruri la care cred  că trebuie să vă gândiţi.  Nu este vorba de numele meu sau al contracandidaţilor  mei scrise pe buletinele de vot.  Este vorba despre ce fel de ţară vrem să  construim pentru copiii şi nepoţii noştri.  Este o Americă întunecată şi divizată  sau una a speranţei şi unită?”

Donald Trump nu a renunţat la tonul agresiv nici în ultima zi a campaniei. „O schimbare reală înseamnă şi refacerea  cinstei guvernului nostru. Hillary Clinton este cea mai coruptă persoană care  şi-a dorit vreodată să devină preşedintele Statelor Unite.”

Campania dură a celor doi a trecut în plan secundar competiţia pentru cele două camere ale legislativului, dominate în ultimii ani de republicani. Tradiţional, câştigătorul alegerilor prezidenţiale dă tonul în parlamentare. Controversa declanşată de decizia FBI de a investiga cazul Clinton a redus însă, dramatic, speranţele democraţilor de a câştiga din mandatele republicane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS