Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române a anunţat că, la această oră, nu sunt semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația întreruptă din cauza unor evenimente rutiere sau a vremii nefavorabile.
Pe autostrada A3 București — Ploiești plouă, iar partea carosabilă este umedă. Atenție în zona kilometrului 33, deoarece în zona mediană s-a acumulat apă pe carosabil (pe benzile numărul doi, în ambele sensuri), existând risc de acvaplanare! Este necesar să se respecte restricția de viteză de 80 km/h, impusă prin indicatoare, în condiții de ploaie.
Carosabilul este umed și pe autostrada A2 București – Constanța.
Plouă și pe autostrada A1 Sibiu – Deva. Pe tronsonul Simeria – Orăștie, se execută reparații la rosturile de dilatație ale podului de la kilometrul 343, pe sensul de mers către Deva, circulația fiind redirecționată de pe prima pe a doua bandă.
În județul Olt, este restricționată circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN64 Găneasa -Râmnicu Vâlcea, între kilometrii 34+000 și 40+915 metri, din cauza unor degradări apărute la podul de la kilometrul 35+900 de metri, situat peste Valea Negrișoara (comuna Găneasa). Traficul greu se desfășoară deviat, pe următoarea rută ocolitoare: DN65 Găneasa – Salcia, DJ677 Salcia – Pleșoiu (DN64).
Până în data de 15 noiembrie 2016, se vor executa lucrări de întreținere periodică (așternere covoare asfaltice) pe autostrada A2 București — Constanța, pe sectorul cuprins între kilometrii 96 și 117+500 de metri, pe tronsonul Lehliu-Gară — Fetești. Lucrările se vor executa pe segmente de maximum 2700 de metri, pe câte o cale de rulare, cu redirecționarea traficului pe banda a doua a sensului opus (implicit, autovehiculele care circulă din sens opus vor folosi prima bandă). Excepție va face segmentul cuprins între kilometrii 104+500 și 106+500 (nodul rutier Drajna), unde se va circula pe câte o bandă.
Pe sectoarele pe care circulația se va desfășura deviat (de pe un sens pe celălalt), viteza de deplasare a autovehiculelor va fi limitată la 60 km/h.
Lucrările se vor desfășura fără întrerupere, în perioada menționată ( atât pe timp de noapte, cât și pe timp de zi, inclusiv în weekend). Pentru ca participanții la trafic să observe din timp zonele în lucru, balizele cu lumini intermitente vor funcționa și ziua.
Conducătorii auto trebuie să respecte semnalizarea temporară instituită.
În județul Galați, pe DN25 Galați — Tecuci este restricționată circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone între localitățile Șendreni și Hanu Conachi, fiind impusă și restricție de viteză de 50 km/h. Tronsonul de drum a fost afectat de inundații și închis în perioada 12-16 octombrie 2016 (între kilometrii 31+200 — 68+197).
În județul Buzău, pe DN10 Buzău — Brașov, din cauza lucrărilor care se execută la viaductul Stânca Teherău, în zona Siriu (kilometrii 85+534-86+948), c irculația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone rămâne restricționată. Este instituită și restricție de viteză de 10 km/h. Ruta ocolitoare pentru traficul greu este DN1B Buzău — Ploiești, DN1A Ploiești — Cheia — Săcele, DN1 Săcele — Brașov.
În județul Argeș, până în data de 15 noiembrie 2016, pe DN7 Pitești — Râmnicu-Vâlcea, între kilometrii 128 și 134, pe raza comunei Drăganu, se efectuează lucrări de decopertare și asfaltare, iar traficul rutier se desfășoară pe o bandă, alternativ, fiind dirijat de piloți de circulație. În zona de lucru se circulă deseori în coloană.
În județul Vâlcea, pe DN7 Râmnicu-Vâlcea — Sibiu, până în data de 1 decembrie 2016, pentru a se permite executarea lucrărilor de consolidare a viaductului Cârligu Mic, circulația rutieră se desfășoară restricționat, pe o bandă, alternativ (pe toată lungimea viaductului). Și în acest loc se formează adesea coloane de autovehicule.
Pe DN13C, pe sectorul Vânători (județul Mureș) — Cristuru Secuiesc (județul Harghita), este restricționată circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 10 tone, din cauza unui podeț avariat de o viitură.
Tot din cauza unui pod avariat de o viitură, în județul Suceava, traficul greu (autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone) este restricționat pe DN17A, pe tronsonul Vatra Moldoviței — Ciumârna (între kilometrii 23 și 27).
Restricții pentru traficul greu există și în județul Vrancea, pe drumurile naționale secundare DN2M (Andreiașu de Jos — 7,5 tone) și DN2N (Chiojnedeni — Vintileasca — 12 tone, respectiv 3,5 tone la Jitia), din cauza alunecărilor de teren.
În județul Constanța, în perioada 12 septembrie 2016 – 30 noiembrie 2016, circulația rutieră pe podul de la Agigea (pe DN39, km 8+988) este închisă total, pentru toate categoriile de vehicule, în vederea execuției și finalizării lucrărilor de reabilitare a acestuia.
Rutele ocolitoare recomandate sunt:
– către Mangalia : nod rutier A4 (intersecție cu DN39, Agigea) – A4 (intrare port Constanța-Sud) – podul nou peste Canalul Dunăre-Marea Neagră – bretea de acces la DN39A – DN39A – intersecție cu DN39 – DN39 Eforie Nord – Mangalia;
– către Negru Vodă : nod rutier A4 (intersecție cu DN39, Agigea) – A4 (intrare port Constanța-Sud) – podul nou peste Canalul Dunăre-Marea Neagră – bretea de acces la DN39A – DN39A – intersecție cu DN39 – DN39 Eforie-Nord – Agigea – DN38 Agigea – Negru Vodă (detalii pe pagina de internet a Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România).
Potrivit Secției Regionale de Poliție Transporturi Brașov ,în vederea efectuării legăturii liniei secundare 208 Sibiu — Copșa Mică cu Magistrala 300 (Culoarul 4 PAN EUROPEAN), se efectuează lucrări de reparații și modernizare la infrastructura feroviară iar din această cauză, între stațiile de cale ferată Șeica Mare și Copșa Mică (județul Sibiu), traficul feroviar este întrerupt. Circulația trenurilor se desfășoară normal, cu transbordarea auto a călătorilor între stațiile de cale ferată menționate.
Conform informațiilor primite de la Secția Regională de Poliție Transporturi Timișoara, în perioada 24 octombrie — 10 noiembrie 2016, exceptând zilele de sâmbătă și duminică, în urma închiderii tronsonului de cale ferată Baru Mare — Petroșani, aflat în lucru (secția de cale ferată 202), se asigură transbordarea călătorilor cu mijloace auto.
Având în vedere mesajele de informare și de atenționare cu cod galben, emise de Administrația Națională de Meteorologie (http://www.meteoromania.ro/anm/ ?page_id=92), referitoarela intensificări ale vântului și precipitații (inclusiv sub formă de ninsoare în zona montană), pentru a preveni producerea accidentelor rutiere pe drumurile publice, le recomandăm conducătorilor auto să manifeste prudență sporită la volan, să adapteze viteza de deplasare condițiilor concrete de drum, să mărească distanța în mers și să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic. Totodată, amintim că pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, anvelopele de iarna sunt obligatorii!