22.9 C
Craiova
duminică, 29 septembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSenatorul Marius Isăilă, condamnat la cinci ani şi patru luni de închisoare. Decizia este definitivă

Senatorul Marius Isăilă, condamnat la cinci ani şi patru luni de închisoare. Decizia este definitivă

Senatorul Marius Isăilă a fost condamnat, joi, la cinci ani şi patru luni închisoare în dosarul în care este acuzat de trafic de influență și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Decizia instanţei supreme este definitivă.

Marius Isăilă a fost condamnat în primă instanţă, în luna aprilie, la patru ani de închisoare. Judecătorii au admis, joi, apelul formulat de DNA și au decis să îi aplice parlamentarului un spor de un an și patru luni închisoare la pedeapsa primită în primă instanță.

Magistrații Curţii Supreme au mai decis, joi, să îi aplice lui Marius Isăilă o pedeapsă complementară a interzicerii unor drepturi pe o durată de doi ani. Mai mult, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit confiscarea sumei de 180.000 de euro.

DNA a început urmărirea penală a lui Marius Isăilă în aprilie 2014, pentru trafic de influență şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată. Senatorul a fost trimis în judecată trei luni mai târziu.

În același dosar, a fost condamnat și Cristian Ștefan Ene, fost consilier al senatorului. El a primit doi ani închisoare cu suspendare și efectuarea de 100 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității, după ce a încheiat cu procurorii DNA un acord de recunoaştere a vinovăţiei. Instanţa a decis şi în cazul lui Cristina Ştefan Ene confiscarea sumei de 20.000 de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS