18.9 C
Craiova
sâmbătă, 29 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCanada: Circulaţia închisă pe o stradă din Vancouver după o alertă cu bombă. A fost vorba de o oală sub presiune abandonată

Canada: Circulaţia închisă pe o stradă din Vancouver după o alertă cu bombă. A fost vorba de o oală sub presiune abandonată

Poliţia a închis, miercuri seara, timp de câteva ore, o stradă din Vancouver, Canada, din cauza unei oale sub presiune abandonată. Geniștii au verificat obiectul și au constatat că oala respectivă era goală. Poliţia a instalat baricade pe bulevardul Broadway din Vancouver, după ce au găsit obiectul suspect. Sgt. Brian Montague a declarat că după ce geniştii au examinat oala sub presiune, inclusiv folosind raze X, şi au constatat că este goală, abia atunci s-a decis că nu există nici un risc pentru populaţie şi s-a redeschis circulaţia, potrivit www.rt.com.
În septembrie, Ahmad Khan Rahimi a construit mai multe bombe, printre care una improvizată dintr-o oală sub presiune, ataşată de un dispozitiv exploziv şi umplută de suspect cu rulmenţi şi piuliţe, pe care le-a detonat la New York. 31 de persoane au fost rănite.
În 2013, fraţii Țarnaev au detonat două bombe construite din oale sub presiune la maratonul din Boston, provocând moartea a trei persoane şi rănirea altor peste 270.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS