Inspectorii Antifraudă îşi vor vedea salariile scăzute după ce prin Ordin al Preşedintelui ANAF sporul de suprasolicitare psihică va fi redus de la 25% la 5% din salariu, au confirmat pentru HotNews apropiaţi ai instituţiei. Premierul a cerut reformarea ANAF-ului, după ce situaţia încasărilor bugetare a fost analizată în urma unei întâlniri dintre Sorin Grindeanu, ministrul Finanţelor Publice Viorel Ştefan şi preşedintele ANAF, Bogdan-Nicolae Stan.
Sindicaliștii din Poliție vor picheta Ministerul Muncii în zilele de 23 și 24 martie, iar în 25 martie vor organiza un marș de protest de la Ministerul de Interne până la Guvern, a anunțat luni, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și al Personalului Contractual, Dumitru Coarnă.
Acesta a subliniat că sindicatul nu a primit un draft al proiectului de lege și că solicită respectarea prevederilor Hotărârii de Guvern 1/2017, deoarece, în prezent, sporurile din MAI se raportează la salariul de bază din 2009.
„Informațiile noastre sunt din comunicare publică. Ministrul nu ne-a prezentat un draft la acel vestit proiect. Noi discutăm pe două paliere. Odată din reglementare și, elementul doi, din aplicare. În reglementare noi solicităm să se respecte prevederile Hotărârii de Guvern nr. 1 din 2017, care majorează salariul minim brut, de la 1.250 la 1.450 lei, dar sporurile pe bază de pontaj, de exemplu la personalul auxiliar din MAI, se raportează la salariul de bază din 2009, adică 600, 700, 800 lei, în funcție de cât a avut fiecare în acel moment. Deci, degeaba majorezi salariul de bază minim brut, dacă eu mă raportez la decembrie 2009. Practic, norma este golită de conținut. Nu produce efecte. Omul, în fapt, câștigă aceiași bani, nu câștigă nimic în plus, câștigă doar ei imagine”, a explicat Dumitru Coarnă.
Potrivit acestuia, „în poliție nu se mărește absolut nimic”, deși ultima majorare în acest sector a fost operată în 2008.