2.9 C
Craiova
sâmbătă, 28 decembrie, 2024
Știri de ultima orăActualitateParlamentarii USR, mobilizați pentru candidatul la Primăria Craiova

Parlamentarii USR, mobilizați pentru candidatul la Primăria Craiova

Claudiu Prisnel, candidat: „Din punct de vedere economic, Craiova este un sat mai mare (…) Candidez pentru a aduce schimbarea“. 

Cinci parlamentari USR au venit joi, la Craiova, pentru a-l ajuta pe candidatul acestei formațiuni, Adrian Claudiu Prisnel, să strângă cele 2.700 de semnături necesare înscrierii în cursa pentru fotoliul de primar al municipiului. Este vorba despre deputații de București Tudor Pop, Oana Bîzgan și Cristi Ghinea, cărora li s-au alăturat Ionuț Moșteanu (deputat de Argeș) și Cristi Ghica (senator de București). Lista cu semnături pentru alegerile parțiale din 11 iunie trebuie depusă la Biroul Electoral Municipal până luni, 22 mai. Candidatul USR este școlit în străinătate, dar s-a întors în țară, iar din toamna trecută s-a implicat în politică. „Candidez pentru a aduce schimbarea pe care USR a început s-o aducă în Parlamentul României și la Primăria Municipiului București. Candidez pentru cei 20.000 de craioveni care au ieșit în stradă împotriva Ordonanței nr. 13, pentru cei 12.000 care mi-au dat votul în decembrie, pentru ca fetița mea de cinci ani să aibă un viitor aici, în Craiova“, a declarat Prisnel. Deputatul de Dolj spune că principala problemă a Craiovei este cea economică, și asta se vede în statistici. „Nivelul de implicare al Craiovei în tranzacții economice de import-export este mult sub nivelul altor orașe mari, cum ar fi Cluj, București, Timișoara, Ploiești. Noi avem un nivel anual de 1.000 euro/persoană, la celelalte orașe cifrele sunt de zece ori mai mari. Asta din punct de vedere economic ne aseamănă unui mare sat. Pentru a putea ajunge la acel nivel la care Craiova va deveni prosperă, va trebui să atragem investitori. Și pentru a atrage acești investitori, administrația locală va trebui să fie credibilă“, a mai afirmat acesta.

„Craiova se dezvoltă la plesneală!“

Colegii de echipă ai lui Prisnel au amintit două proiecte de infrastructură absolut necesare pentru regiune care au fost un eșec pentru PSD: Autostrada Craiova-Pitești și Spitalul Regional Craiova. Autostrada gândită de PSD pe parteneriat public-privat s-a dovedit un fiasco, iar guvernul Cioloș a introdus-o la finanțare pe fonduri UE, cu termen de implementare 2020. Procedurile pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic au fost demarate, însă guvernul PSD care a urmat a întors acest proiect din drum. „Printr-o decizie politică, PSD duce totul la gunoi, au șters cu buretele și au stabilit că vor face un drum rapid sau expres bazat pe studiul de fezabilitate din 2008“, a afirmat deputatul Ionuț Moșteanu, care a subliniat că acest gen de a proceda denotă „interese electorale, pe termen scurt“. Deputatul Cristi Ghinea, fost ministru al fondurilor europene în guvernul Cioloș, a amintit modul în care administrațiile PSD au blocat proiectele spitalelor regionale, dând exemplu cazurile de la Iași și Craiova. „Suntem în situația absolut stupidă în care primarii din aceste orașe nu au pus la dispoziție terenuri pentru ca statul român, cu bani europeni, să construiască aceste spitale regionale. Se laudă cu fel de fel de obiective, dar nu au făcut acest minim pas“, a spus Ghinea. El a subliniat că municipiul Craiova nu are un proiect pe termen lung, ci se dezvoltă „la plesneală“, cu proiecte finanțate din fonduri guvernamentale, nu europene. „Sunt localități în care primarii s-au obișnuit să aibă pile la guvern și să ia de acolo bani, din fondurile naționale. Lucrul la plesneală face ca și orașele să arate ca atare. Adică nu poți să ai un plan pe termen lung, ci pur și simplu te bazezi pe câte o idee care îi trăsnește unuia prin cap. Din păcate, Craiova intră la categoria orașelor care se dezvoltă la plesneală“, a încheiat acesta.
Însoțită de presă, echipa lui Prisnel a făcut și un tur al Marilor Tunuri PSD, adică al investițiilor anunțate cu surle și trâmbițe care s-au dovedit în realitate mari eșecuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS