5.1 C
Craiova
joi, 21 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajCând ne remodelăm buzele, trebuie să respectăm un echilibru al fizionomiei

Când ne remodelăm buzele, trebuie să respectăm un echilibru al fizionomiei

Buzele sunt considerate un simbol al senzualităţii, de aceea se întâmplă adesea ca femeile să apeleze la proceduri pentru corecţia acestora. Pentru craiovencele care se gândesc să îşi remodeleze buzele, Centrul Medical Dr. Ianoşi vine cu o veste bună. Pacientele beneficiază de oferte promoţionale pentru această procedură pe toată durata lunii iulie.
Remodelarea buzelor presupune  introducerea unei substanţe numite acid hialuronic printr-o tehnică de injectare atât în volum, cât şi în conturul acestora. În trecut, pentru remodelarea buzelor au fost folosite şi alte substanţe de umplere, permanente sau semipermanente, însă din cauza reacţiilor adverse provocate s-a renunţat la utilizarea lor. Astfel, acidul hialuronic este, la ora actuală, cea mai folosită substanţă pentru remodelarea buzelor la nivel mondial.
Aflăm mai multe despre această procedură de la conf. univ. dr. Simona Ianoşi, medic primar dermatolog.

Care sunt principalele motive pentru recurgerea la această procedură?

Corecţia buzelor se poate face în mai multe situaţii. În primul rând, când există un defect la nivelul acestora, cum ar fi o asimetrie marcată, inestetică.În această situaţie, remodelarea buzelor are rol corector. În al doilea rând, când diferenţa de grosime între cele două buze este mare sau foarte mare, corecţia buzelor având, în această situaţie, rol egalizator, de a crea simetrie. În al treilea rând, atunci când buzele sunt subtiri şi aplatizate, se apelează la corecţie pentru un plus de volum sau de contur, pentru a crea o gura mai plină, mai senzuală. Şi nu în ultimul rând, atunci când, o dată cu trecerea anilor, s-a pierdut din conturul sau volumul buzelor, iar injectarea acidului hialuronic redî aspectul tineresc al acestora.

Cum decurge  intervenţia?

Se face o anestezie prealabilă , fie cu o cremă cu efect anestezic, care trebuie sa acţioneze 20-30 minute, fie cu anestezie injectabilă, asemănătoare cu cea efectuată de medicul stomatolog. Ulterior, se efectuează injectarea propriu-zisă, care durează, în medie, 30 minute. După procedură, pacienta trebuie să aplice gheaţă, să evite fumatul, să consume lichide şi să efectueze un anumit tip de masaj la indicaţia medicului. Este recomandabil ca la prima şedinţă de injectare să nu se introducă prea mult acid hialuronic, urmând ca după două săptămâni, timp în care acidul introdus trebuie să se aşeze şi să se hidrateze, să se efectueze şedinţa de corecţie şi, eventual, completare.

Care sunt riscurile la care se expun persoanele care îşi remodelează buzele?

Pe termen scurt, în primele 3 zile de la injectare pot apărea echimoze (vânătăi), hematoame, umflături (edem) datorate injectării. Dacă pielea nu este suficient de bine hidratată, acidul hialuronic se poate resimţi sub forma unor mici grăunţe în grosimea buzei, ce pot dispărea ulterior. În schimb, nu se întâlnesc reacţii alergice sau de respingere, aşa cum se întâlneau la produsele permanente sau semipermanente.

Cum trebuie sa ne pregătim pentru această procedură şi ce trebuie să întrebam medicul?

Nu este necesară o pregătire  specială înainte de procedură. Pacienta trebuie doar să evite administrarea antiinflamatoarelor nesteroidiene, a aspirinei sau a altor medicamente care ar putea favoriza apariţia sângerărilor. Pacientele trebuie să se informeze asupra tipului de acid pe care medicul îl va injecta  întrucât – este foarte important să ştim acest lucru – la remodelarea buzelor, atunci când dorim atât accentuarea conturului, cât şi mărirea volumului acestora, trebuie folosite două tipuri diferite de acid, unul pentru volum şi altul pentru contur. De cele mai multe ori, acest lucru nu se respectă, deoarece acidul pentru volum are un preţ mai mare decât cel pentru contur. Introducerea incorectă a acidului de contur în volumul buzei duce, în general, la formarea granuloamelor.

Cât durează rezultatele?

Efectul durează, în medie, şase luni, pentru că buzele sunt mobile, ceea ce determină un consum mai rapid al acidului. Intervalul poate fi, însă, şi mai mare, în funcţie de cantitatea şi tipul acidului injectat. Există şi exemple nefericite de femei care abuzează de această procedură.

Cum ne putem da seama când este prea mult?

Mărirea buzelor trebuie să respecte un echilibru între forma feţei, dimensiunea şi forma ochilor, o armonie cu celelalte structuri ale feţei. Într-adevăr, uneori se exagerează, injectându-se prea mult acid, iar buzele devin inestetice, prea mari comparativ cu restul feţei. Pentru a evita acest lucru, medicul trebuie să consilieze pacientul în ceea ce priveşte estetica buzelor şi a feţei, să comunice deschis şi să-i câştige încrederea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS