-2.2 C
Craiova
luni, 13 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajCăminul Maisonnette - o a doua casă pentru persoanele vârstnice

Căminul Maisonnette – o a doua casă pentru persoanele vârstnice

Îngrijirea persoanelor vârstnice, în special a celor care au nevoie de companie și asistență medicală permanentă, este un domeniu tot mai important în societatea noastră. Îngrijirea în familie nu oferă de cele mai multe ori toate condițiile de care o astfel de persoană trebuie să beneficieze pentru o bună calitate a vieții. Pentru a oferi astfel de condiții a fost gândit Căminul Maisonnette. Realizat prin transformarea unei case, căminul are o capacitate de 20 de locuri. Acest lucru face din el un spațiu intim, cu un cerc mic de persoane, oferind în acest fel atmosfera de care persoanele vârstnice au nevoie.  Are, practic, toate atuurile să devină un al doilea cămin pentru persoanele vârstnice care au nevoie de  companie și asistentă medicală permanentă.
Deși este autorizat ca azil, această instituție  pune accent pe latură umană, bineînțeles în deplină concordanță cu nevoile medicale ale fiecăruia. Pornind de la aceste aspect, serviciile căminului au fost gândite încât să satisfacă atât nevoile terapeutice, cât și cele sociale. Căminul dispune de o curte de 1000 de mp, iar asta permite un accent deosebit pe activitățile recreaționale, pe loisir în aer și soare. Acest lucru este mereu îmbinat cu partea medicală, ccea ce implică analiza constantă a stării de sănătatate psihice cât și fizice a beneficiarilor serviciilor Căminului Maisonnette. Monitorizarea în permanență a acestei stări de sănătate permite diversificarea și personalizarea programului zilnic. Se pornește de la o abordare conform căreia oamenii sunt diferiți, deci vor fi așadar tratați individual sub toate aspectele.
Unul dintre punctele forte ale Căminului  Maisonnette îl reprezintă cu siguranță personalul. Beneficiarii acestui cămin au parte de vizite medicale făcute de medici de familie și de medici specialiști și anume cardiolog, psiholog, geriatru. De asemenea, un nutriţionist elaborează și meniul și supraveghează bucătarii pentru a îl respecta. În același timp, trebuie remarcate  serviciile 24 de ore din 24 ale asistentelor medicale și supraveghetoarelor, astfel încât persoanelor din Căminul  Maisonnette să nu le lipsească nimic și să li se acorde atenție non stop.
”După cum puteți să vă convingeți ceea ce diferențiază Maisonnette de restul instituțiilor de acest tip, sunt încăperile mari și cochet decorate , zona de socializare, un living amplu și mai ales bucătăria proprie în care se vor găti  proaspăt cele 3 mese zilnice și cele 2 gustări” ne-a declarat Raluca Iorga – directoarea Căminului Maisonnette, în timp ce ne invita să vizităm locul. Într-adevăr atmosfera este una aparte, iar curtea cu mese, leagăne, șezlong uri în livadă și un loc de joacă pentru nepoțeii așteptați în vizită, sunt tot atâtea argumente pentru petrecera unor amieze foarte plăcute.
”Ce ne dorim de la Căminul Maisonette? Ne dorim ca oamenii să găsească aici o altă variantă a ideii de azil. Toți avem o reținere când rostim acest cuvânt sau cel de spital. De aceea vrem ca oamenii să știe că există și un cadru cald, calm, liniștit și sigur atunci când nevoile lor impun servicii medicale continue”, a încheiat Raluca Iorga.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS