3.4 C
Craiova
joi, 26 decembrie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajBucovăţ, oaza de liniște de lângă Craiova

Bucovăţ, oaza de liniște de lângă Craiova

Câmpie, deal, pădure, Lunca Jiului, biserici vechi, Mănăstirea Coşuna. Este peisajul care se regăsește în Bucovăţ, una dintre cele mai frumoase așezări din Dolj, aflată la doar 6 km de Cetatea Băniei. Autoritățile locale tratează cu deosebită atenție problemele comunei și ale locuitorilor ei, cu atât mai mult cu cât numeroși craioveni au reședințe de vacanță sau chiar s-au mutat cu întreaga familie aici. Responsabilitățile sunt de un an și jumătate în grija unui nou edil, care a trecut la fapte imediat ce a preluat conducerea primăriei. „Avem o echipă nouă, dornică de realizări pentru localitatea noastră. Una dintre cele mai frumoase reușite este iluminatul public, pe care l-am realizat în proporție de 60 la sută din comună, respectiv în satele Palilula, Cârligei și Bucovăţ. La finalul anului 2016 am achiziționat utilaje care ne ajută foarte mult la deszăpezire și, de ce nu, le putem închiria către cetățeni, iar cu veniturile pe care le obținem putem compensa consumul pentru deszăpezirea din 2017“, a spus primarul comunei, Marius Cristian Tuţă.

Investiţiile cu bani de la bugetul local au continuat și în acest an, astfel că s-au alocat fonduri și pentru asfaltări, pentru modernizarea reţelei de apă, precum şi pentru o bază sportivă modernă, care se realizează la Școala din Bucovăţ. Săptămâna aceasta vor începe în Palilula lucrările pentru un pod peste un pârâu. „Pe PNDL 2, comuna noastră a reușit să acceseze finanțarea pentru două dispensare, unul la Bucovăţ, care va fi poziționat chiar lângă primărie – o clădire ultramodernă, care va deservi toți locuitorii comunei – și un dispensar în satul Palilula. Mai avem un proiect de 100.000 de euro accesat prin GAL şi care se va finaliza cu o asfaltare în satul Palilula. Totodată, avem un parteneriat cu Organizația zona metropolitană, care ne-a ajutat să implementăm un proiect constând în anveloparea școlii de la Bucovăţ, iar acum am câştigat un proiect de incluziune socială, în sensul că în următorii trei ani toţi copiii vor beneficia de masă caldă, bani de rechizite, logoped, psiholog și alte servicii. Este un proiect în valoare de 500.000 de euro care va fi implement de anul viitor. Un alt proiect pe fonduri europene vizează asfaltarea a 6,2 km pe toată raza comunei întrucât cea mai importantă dorință a oamenilor este să asfaltăm“, a adăugat primarul Marius Cristian Tuţă.
Edilul din Bucovăţ consideră că infrastructura și utilitățile bine puse la punct vor transforma localitatea Bucovă în zonă rezidențială.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS