17.5 C
Craiova
joi, 19 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalTinerii părăsesc ţara

Tinerii părăsesc ţara

Tinerii din România care părăsesc ţara pentru a lucra în străinătate sunt tot mai mulţi şi mai bine calificaţi.

Ei sunt tentaţi de salariile mai mari din alte ţări, iar deficitul de forţă de muncă va ajunge la câteva sute de mii de oameni pe piaţa din România. Aceasta este opinia europarlamentarului Iuliu Winkler.

Acesta a atras atenţia că este „nevoie de acele investiţii străine care să genereze valoare, de exemplu în domeniul cercetării, creaţiei, în IT“.

„Mobilitatea forţei de muncă reprezintă o oportunitate pentru tineri. Azi, tinerii au posibilitatea de a studia, de a se perfecţiona profesional şi de a munci în oricare dintre statele membre ale Uniunii Europene. În acelaşi timp, apare problema emigraţiei şi a faptului că forţa de muncă cea mai valoroasă din România alege să lucreze în străinătate“, a afirmat europarlamentarul.

Potrivit studiilor, în doi-trei ani, deficitul de forţă de muncă va depăşi 500.000 de persoane şi nu este vorba doar de locuri de muncă de calificare joasă sau medie, cum ar fi cele din domeniul construcţiilor sau similare, ci de locuri de muncă din domenii de înaltă tehnicitate, în IT, consultanţă economică sau juridică, ori în management.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII