Chiar dacă iarna nu dă semne că ne va părăsi prea curând, meşteşugarii se pregătesc deja de Sfântul Valentin şi de Mărţişor. La Primăria Craiova au fost depuse sute de cereri prin care se solicită avizul de comercializare a acestor produse în zonele stabilite în acest sens.
Deşi mai este o lună până la venirea primăverii, meşteşugarii şi producătorii de mărţişoare şi produse specifice de Sfântul Valentin, Dragobete şi 8 Martie sunt tot mai interesaţi de închirierea unui spaţiu într-o zonă cât mai circulată pentru a-şi vinde marfa. „Până în prezent, au fost depuse aproximativ 300 de cereri prin care ni se solicită emiterea de autorizaţii temporare pentru comercializarea mărţişoarelor şi cadourilor specifice acestei perioade“, a declarat Carmen Licu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova, care a precizat că autorizaţiile vor fi eliberate după 10 februarie.
Acte necesare
Potrivit informaţiilor primite de la reprezentanţii primăriei, pentru obţinerea acordului de funcţionare sezonieră, cei interesaţi trebuie să depună la primărie o cerere în care să specifice perioada şi suprafaţa pe care intenţionează să o ocupe, însoţită de copii xerox ale actului de identitate (C.I. sau B.I) şi ale Codului Unic de Înregistrare (CUI). „Potrivit Hotărârii Consiliului Local nr. 449/2009, taxa pentru ocuparea terenurilor cu tonete stradale, măsuţe în vederea vânzării sau expunerii este diferenţiată pe zone de atracţie comercială şi este cuprinsă între şase, cinci şi patru lei/mp/zi“, a precizat Carmen Licu. Persoanele care intenţionează să-şi vândă marfa în zona zero (delimitată de străzile: Calea Bucureşti, Unirii, Mihail Kogălniceanu, Eugeniu Carada (Ialomicioara), Arieş, b-dul Carol, toate locurile de agrement din Gara Craiova, Autogara Nord, Piaţa Centrală şi Parcul „Romanescu“ trebuie să scoată din buzunar 6 lei/mp/zi. Cei care vor decide însă să-şi vândă marfa în cartiere vor fi nevoiţi să plătească doar patru lei/mp/zi.