6.2 C
Craiova
sâmbătă, 16 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUniversitatea din Craiova: meditaţii gratuite pentru liceeni

Universitatea din Craiova: meditaţii gratuite pentru liceeni

Reprezentanţii inspectoratelor şcolare din Mehedinţi, Olt, Dolj şi Vâlcea  alături de prof. univ. dr. Cezar Spînu (al treilea de la stânga la dreapta) (FOTO: Lucian Anghel)
Reprezentanţii inspectoratelor şcolare din Mehedinţi, Olt, Dolj şi Vâlcea
alături de prof. univ. dr. Cezar Spînu (al treilea de la stânga la dreapta) (FOTO: Lucian Anghel)

Universitatea din Craiova oferă şi în acest meditaţii gratuite pentru a-i sprijini pe elevi să promoveze examenul de bacalaureat, dar şi pe dascălii care doresc să se înscrie la examenul de titularizare, definitivat şi gradul II.

Reprezentanţii Universităţii din Craiova au semnat ieri protocoalele de colaborare cu inspectorii şcolari din Dolj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea. Cursurile vor fi susţinute de cadre didactice de la Universitatea din Craiova. „Peste 130 de profesori universitari se vor implica în pregătirea elevilor de liceu, meditaţiile fiind oferite la toate disciplinele de examen. Liceenii vor avea ocazia să analizeze, împreună cu personalul didactic specializat, subiectele cerute în programa pentru bacalaureat. Începând de luni, 26 ianuarie, pe site-ul Universităţii din Craiova vor fi afişate orarul pentru pregătirea elevilor şi numele profesorilor şi sălile în care elevii sunt aşteptaţi“, a precizat prof. univ. dr. Cezar Spînu, prorector Programe de Studii şi Asigurarea Calităţii din cadrul Universităţii din Craiova.

În martie va fi gata Centrul de Cercetare din cadrul Universităţii

Colaborarea dintre Universitatea din Craiova şi inspectorate şcolare nu se va rezuma la meditaţiile gratuite oferite elevilor. Şi în acest an vor fi implementate şi proiectele „Şcoala Altfel“, „Caravana Învăţământului Oltean“, „Cupa Universităţii din Craiova pentru liceele Olteniei“, „Studenţii noştri pot mai mult!“, „Zilele Porţilor Deschise“.
„Prin toate aceste programe dorim facilitarea accesului elevilor în Universitate pentru a vedea condiţiile în care ei pot studia ca viitori studenţi, oferta de cazare, baza materială. Din acest an, Universitatea din Craiova va avea şi centru de cercetare care va fi inaugurat în luna martie. Clădirea va dispune de patru centre de cercetare în domeniile inginerie mecanică, inginerie electrică, biotehnologie şi bioinginerie, ştiinţa calculatoarelor în care vor lucra cercetători de prestigiu de la Universitatea din Craiova, dar şi din întreaga regiune a Olteniei“, a adăugat prof. univ. dr. Cezar Spînu.
Pentru a îndruma corect elevii în alegerea facultăţii, Departamentul pentru Programe de Studii şi Asigurarea Calităţii din cadrul Universităţii din Craiova va organiza întâlniri cu liceenii pentru a le prezenta dotările facultăţilor şi domeniile în care se pot angaja după absolvire. Practic, vor fi identificate grupurile-ţintă de liceeni pe domenii de studii pentru că se vor organiza stagii de informare pe facultăţile tehnice, pe Facultatea de Ştiinţe Exacte, pe facultăţile umaniste şi pentru Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport. Potrivit reprezentanţilor universităţii craiovene, doar în 2014 peste 5.000 de elevi din Craiova, Olt şi Severin au primit meditaţii gratuite pentru pregătirea examenului de bacalaureat şi alţi aproximativ 750 de dascăli care au avut nevoie de sprijin pentru pregătirea examenului de titularizare, definitivat şi gradul II.

Elevii sunt interesați de meditaţii la română şi matematică

Potrivit reprezentanţilor inspectoratelor şcolare prezenţi la semnarea protocolului de colaborare, meditaţiile oferite de profesorii universitari din Craiova au dus la creşterea promovabilităţii la examenul de bacalaureat şi la examenele de definitivat sau titularizare. În Olt, de exemplu, potrivit Feliciei Man, inspector general la ISJ, procentul promovabilităţii la bacalaureat a crescut cu 10% şi cu 12 % la examenul de definitivat.
„Acest proiect încheiat între noi şi universitate era o necesitate. Copiii au astfel posibilitatea să vadă cu ochii lor baza materială de care dispune fiecare facultate, au şansa să viziteze sălile de curs, căminele studenţeşti. În plus, olimpicii au şansa să se pregătească în laboratoare specializate. Este foarte important pentru elevii noştri că au şansa să fie pregătiţi de profesori universitari. Şi în unităţile de învăţământ, profesorii ţin ore de pregătire pentru examenele naţionale. Scopul tuturor este de creştere a calităţii actului educativ. Cei mai mulţi elevi doljeni s-au prezentat în mod special la meditaţiile oferite la limba română şi matematică“, a precizat Nicuşor Cotescu, inspector şcolar general adjunct la ISJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS