4 C
Craiova
joi, 12 decembrie, 2024
Știri de ultima orăEducatieFederaţia "Spiru Haret" critică decizia ministrului Educaţiei privind sistemul de corectare a lucrărilor de la examenul de bacalaureat

Federaţia „Spiru Haret” critică decizia ministrului Educaţiei privind sistemul de corectare a lucrărilor de la examenul de bacalaureat

(Foto: rtv.net)
(Foto: rtv.net)

Reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Educaţie (FSE) „Spiru Haret” afirmă că ordinul de ministru prin care se schimbă modalitatea de corectare a lucrărilor de la examenul de bacalaureat incriminează şi mai mult corpul profesoral şi „produce haos în organizarea examenului”. Organizaţia sindicală consideră că „plimbarea lucrărilor elevilor dintr-un judeţ în altul arată lipsa de încredere a Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice (MECS) în personalul din sistem, iar acest lucru poate duce la o bulversare a calendarului, deoarece numărul de oameni angrenaţi în procesul de corectare a lucrărilor este diferit de la un judeţ la altul”, se precizează într-un comunicat de presă al FSE „Spiru Haret”.

„Este o pierdere de timp şi de bani, bani care ar fi putut fi acordaţi examinatorilor. Observ că, din ce în ce mai mult, se încearcă ‘militarizarea’ bacalaureatului. În condiţiile acestea, nu înţeleg de ce Ministerul Educaţiei, Guvernul sau Parlamentul nu schimbă Legea educaţiei, în sensul de a introduce paza militarizată la bacalaureat. Şi, dacă tot nu mai avem încredere în colegii noştri, poate aducem examinatori externi. Consider că s-a ajuns prea departe cu această psihoză a furtului la bacalaureat. În loc să caute soluţii numai pentru prevenirea ipoteticelor fapte de corupţie, MECS ar trebuit să ia măsuri concrete pentru protejarea fizică a persoanelor implicate în acest examen. Cazurile în care colegii noştri sunt ameninţaţi şi chiar agresaţi, verbal sau fizic, sunt din ce în ce mai numeroase”, a spus preşedintele FSE „Spiru Haret”, Marius Nistor.

Reamintim că ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a declarat marţi că lucrările scrise de la examenul de bacalaureat vor fi corectate în alte judeţe decât în cele în care se susţine concursul, începând chiar din sesiunea iunie-iulie a acestui an. Noutatea constă şi în faptul că se propune să aibă loc o tragere la sorţi pentru repartizarea lucrărilor, astfel încât să nu se ştie dinainte judeţul unde vor ajunge lucrările pentru a fi corectate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS