22.9 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăEducatiePremii pentru cei mai buni studenți de la Automatică

Premii pentru cei mai buni studenți de la Automatică

Premii de excelență pentru absolvenții Facultă-ții de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova, care pe parcursul celor patru ani au promovat sesiunile de examen cu medii mari sau au participat la concursuri naționale și internaționale. Premiile au fost acordate de firme de profil, care își aleg angajații din rândul tinerilor care studiază la Universitatea din Bănie. Festivitatea s-a încheiat cu acordarea diplomelor de absolvire a cursurilor de licență care să ateste nivelul lor de pregătire pentru piața muncii.

Festivitatea de decernare a diplomelor de absolvent pentru promoția 2014-2015 a avut loc ieri în Sala Albastră a Universității din Craiova și a reunit studenți, profesori și reprezentanți ai firmelor de specialitate precum Hella, Caphyon, NetRom Software, CS România, Sintec Media. Momentul festiv a avut o dublă semnificație. „Sărbătorim o nouă promoție de absolvenți pregătiți pentru piața muncii, dar și Zilele Facultății de Automatică, Calculatoare și Electronică. Cu acest prilej, acordăm diplomele de absolvire promoției 2014-2015 și vor fi premiați studenții cu cele mai bune rezultate“, a precizat prof. univ. dr. Eugen Bobașu, decanul facultății. Pe durata studiilor, studenții primesc sprijin în pregătirea practică de la unele firme care apoi îi și recrutează. Conducerea Universității din Craiova susține că atragerea firmelor în pregătirea cursanților înseamnă educație centrată pe student. „Legea educației naționale ne obligă să centrăm educația pe student. Pentru mulți pare un slogan, un paradox, pentru Universitatea din Craiova și Facultatea de Automatică și Calculatoare nu este deloc un slogan. Universitatea a reușit să centreze educația pe student împreună cu firmele prezente aici. Centrarea pe student înseamnă să vă oferim cunoștințele care vă ajută apoi să vă clasați bine în profesie, să accesați conform pregătirii locuri de muncă bine plătite și care vă oferă posibilitatea să vă dezvoltați intelectual“, a precizat prof. univ. dr. Dan Claudiu Dănișor, rectorul Universității din Craiova.

Premii pentru cele mai bune rezultate

Înainte de a acorda diplomele de absolvire, studenții cu cele mai bune rezultate au fost premiați. Primii strigați au fost șefii de promoții de la fiecare specialitate și care au avut și cele mai mari medii. Aceștia sunt: Simona Elena Petre, absolventă a programului de studii Automatică şi informatică aplicată cu media 9,70; Ionuț -Bogdan Bontea, Ingineria sistemelor multimedia, media 9,51; Florentina Condrea – Calculatoare, media 9,42; George Narcis Albăstroiu – Calculatoare (în limba engleză), media 9,23; Daniel Dumitru Zamfir- Electronică aplicată, media 8,60; Cătălina Georgiana Bușică – Mecatronică, media 9,02; Andrei- Alexandru Bădescu – Robotică, media 8,29. Totodată, au primit premii din partea firmelor și studenții care au participat pe perioada studiilor de licență la diverse concursuri naționale și internaționale.

Facultatea i-a ajutat să-și atingă obiectivele

Pregătirea absolvenților a fost apreciată de angajatori încă din perioada studiilor. Unii dintre ei sunt angajați de mai bine de o jumătate de an și spun că facultatea i-a ajutat să-și atingă obiectivele. „Am absolvit programul de studii Automatică și informatică aplicată cu media 10 la examenul de licență și 9,70 media anilor de studiu. M-au ajutat foarte mult rezultatele din timpul facultății. Deja lucrez la o firmă CS România și vreau să mulțumesc directorului Mircea Grosu, dar și lui Silviu Trașcă și George Călugăru pentru încrederea acordată. Sunt angajată de șase luni, sunt foarte mulțumită. Lucrez într-o firmă care îmi oferă un viitor foarte bun. Sunt inginer de sistem, fac softuri pentru avioane. Este un domeniu foarte plăcut, cu deschidere, care se va dezvolta foarte mult“, a precizat absolventa Simona Petre. Sunt și absolvenți care au reușit să se angajeze pe posturi pe care și le-au dorit imediat după ce au fost admiși la facultate.
„Am absolvit programul Calculatoare – engleză cu media 9,23. Eu lucrez din timpul facultății. Consider că facultatea m-a ajutat foarte mult în carieră. Sunt programator la firma NetRom. Asta mi-am dorit de la început. Pot spune că facultatea m-a ajutat foarte mult să îmi ating obiectivele. Sunt fericit și împlinit“, a spus George Narcis Albăstroiu. Pentru a fi angajați, reprezentanții mediului economic au precizat că este necesar ca pe perioada studiilor să-și descopere vocația.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS